Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dušan Aničić

Árvízveszély a Morava mentén

2018.03.04
20:29
2018.03.05
16:20
Forrás
Szerbiai RTV
A hirtelen hóolvadás miatt emelkedik a Nagy-Morava valamint a Morava-mente minden folyójának vízszintje. A Dél-Morava több dél-szerbiai településen kilépett a medréből.

Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter mindenkit arra szólított fel, hogy tegyék meg a megelőző intézkedéseket annak érdekében, hogy mérséklődjön az árvízveszély.

Doljevac településen rendkívüli helyzetet hirdettek, mert kiöntött a Toplica folyó és több környékbeli patak. A Prokuplje környéki Guba faluból csaknem 80 embert mentettek ki. Rendkívüli helyzet van Žitorađe és Zaječar városában is, ahol a Fehér- és a Fekete-Timok illetve a Timok folyó léphet ki a medréből. Miután kiöntött a Déli-Morava, víz alá került a Kruševac-Niš regionális út egy szakasza, emiatt nehézkes a közlekedés. Prokuplje egyharmada ivóvíz nélkül maradt, a lakosokat tartálykocsikból látják el. Vasárnp este rendkívüli árvízvédelmet rendeltek el a Déli-Morava és a Timok teljes medencéjében - közölte Goran Puzović, a Szerbia Vizei igazgatója.

Több koszovói települést is elöntött a víz. A Prilužban élők néznek szembe a legnagyobb veszéllyel.

árvízveszély
Morava

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű