Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Az időjárás még nem indokolja, de a naptár szerint kötelező lesz a téli gumi

2020-10-26
11:40
2020-10-26
17:05
Forrás
Pannon RTV
Ajánlott a hűtőfolyadékot is leellenőrizni és áttérni a téli ablakmosó folyadék használatára.

November elsejétől kötelező a téli gumik használata a személygépkocsikon - hangsúlyozta Márton Róbert. A gépjárművezető-oktató a Szabadkai Magyar Rádió műsorában elmondta, hogy a kerekek mellett ajánlott a hűtőfolyadékot leellenőrizni és áttérni a téli ablakmosó folyadék használatára. Az oktató elmondta, hogy fontos azt is észben tartani, hogy amint leesik az első hó lakott területen kívül, kötelező tartozék a hólánc az autóban.

Márton Róbert: „A téli gumik 10 fok alatt funkcionálnak kellőképpen a következő hetekben pedig még kellemes őszi időben lesz részünk. Ennek ellenére november elsejétől használatuk kötelező. 20-22 fokok lesznek. A téli guminak nem lesz akkora hatása, mint ami kellene, mert felmelegszik az idő, az aszfalt meleg, a gumi jobban kopik, és mire odakerülne, hogy hatása legyen addigra a guminak a rétegfelülete elkopik.”

gumi
téli gumi
abroncs
kerék
gépjármű
autó

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.