Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Az időjárás még nem indokolja, de a naptár szerint kötelező lesz a téli gumi

2020-10-26
11:40
2020-10-26
17:05
Forrás
Pannon RTV
Ajánlott a hűtőfolyadékot is leellenőrizni és áttérni a téli ablakmosó folyadék használatára.

November elsejétől kötelező a téli gumik használata a személygépkocsikon - hangsúlyozta Márton Róbert. A gépjárművezető-oktató a Szabadkai Magyar Rádió műsorában elmondta, hogy a kerekek mellett ajánlott a hűtőfolyadékot leellenőrizni és áttérni a téli ablakmosó folyadék használatára. Az oktató elmondta, hogy fontos azt is észben tartani, hogy amint leesik az első hó lakott területen kívül, kötelező tartozék a hólánc az autóban.

Márton Róbert: „A téli gumik 10 fok alatt funkcionálnak kellőképpen a következő hetekben pedig még kellemes őszi időben lesz részünk. Ennek ellenére november elsejétől használatuk kötelező. 20-22 fokok lesznek. A téli guminak nem lesz akkora hatása, mint ami kellene, mert felmelegszik az idő, az aszfalt meleg, a gumi jobban kopik, és mire odakerülne, hogy hatása legyen addigra a guminak a rétegfelülete elkopik.”

gumi
téli gumi
abroncs
kerék
gépjármű
autó

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.