Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Noah Berger

Azonosították a kaliforniai fokhagymafesztiválon lövöldöző férfit

2019.07.30
09:43
2019.07.30
09:50
Forrás
hirado.hu, MTI
A rendezvénynek otthont adó Gilroy városka rendőrfőnöke hétfőn bejelentette, hogy az elkövető a 19 éves Santino William Legan volt, aki AK47-es típusú támadófegyvert használt.

A fegyvert jogszerűen vásárolta július elején Nevada államban. Legant, alighogy lövöldözni kezdett, a rendőrök egy percen belül agyonlőtték. A szemtanúk szerint volt egy másik személy is, aki részt vett a támadásban - ismételte meg a rendőrfőnök a korábbi értesüléseket. A hatóság hajtóvadászatot folytat az említett személy után, nem tudni, hogy volt-e nála fegyver, vagy valamilyen más módon segített az elkövetőnek. Egyelőre nem derült fény Legan tettének indítékaira sem.

Kalifornia
fokhagymafesztivál
lövöldöző

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.