Ugrás a tartalomra

Csempészbandát tartóztattak le, migránsokat szállítottak el

2022.07.26
09:37
2022.07.26
18:02
Forrás
Pannon RTV
Rendőrségi akció keretében gyűjtötték össze a migránsokat Kis Horgosnál, a Bácska-birtoknál, ahol egy újabb csempészbandára bukkantak a hatóságok.

Több mint 120 illegális bevándorlót gyűjtöttek össze a Belügyminisztérium tagjai, emellett fegyvereket is találtak a helyszínen. Az akció során jelen volt Aleksandar Vulin belügyminiszter is.

A kora reggeli órákban Horgos határában rendőrök, illetve rohamrendőrök jelentek meg. A horgosi csárdával szemben lévő erdős területnél minden lejáratnál egy-egy rendőr, illetve rendőrautó állt. Nem is engedték közelebb stábunkat. Információink szerint migránsokat gyűjtöttek össze.

Később hivatalosan is megerősítették, hogy rendőrségi akció zajlott itt. A belügy tagjai is több egységgel vonultak ki a helyszínre a kora reggeli órákban. Ezután folyamatosan érkeztek az autóbuszok, amiket a magyarkanizsai önkormányzat biztosított. Valamivel 10 óra után pedig 4 autóbusz távozott rendőri kísérettel, és mindegyik tele volt illegális bevándorlóval.

Lackó Róbert, elnök, KKT, Magyarkanizsa:
Ma a reggeli órákban pedig a kis-horgosi Bácska birtokáról négy autóbusz, nagyjából 250 embert szállítottak el. Hozzáteszem, hogy a csendőrség jelenleg is kint van és maricával a szétszaladt migránsokat próbálja valamilyen szinten összeszedni és tudomáson szerint Kikinda, Belgrád és Preševo az útvonal, de ezt nem tudom biztosan. Mindenféleképp jó a történet, ugyanakkor hozzáteszem, senkit sem kritizálva, hogy ez csak egy részmegoldás, az utánpótlást kellene elvágni.

Aleksandar Vulin belügyminiszter is a helyszínen volt, itt egyébként gyerekek is tartózkodtak. A migránsoknak vizet is osztottak a rendőri szervek tagjai. A belügyminiszter hangsúlyozta, Szerbia nem lehet a migránsok parkolóhelye és azok az emberek, akik megszegik az ország törvényeit, az igazságszolgáltatás előtt felelnek tetteikért: Szerbia nem engedélyezi, hogy a mi életünk bármilyen módon megváltozzon, és veszélybe kerüljön a migránsok érkezése, vagy bárki más miatt. Szerbia gondoskodik arról, hogy csak a szerb államnak lehet monopóliuma a fizikai erő alkalmazására. Mi megőrizzük életmódunkat, tiszteletben tartjuk minden ember méltóságát, de ebben az országban tiszteletben kell tartani a törvényt, és nem lehetnek felfegyverezett egyének.

Az illetékes hozzátette, az elkövetkező időszakban is folyamatosan ellenőrzik a magyar határ menti útvonalat, azzal a céllal, hogy megakadályozzák az illegális határátlépést.

Horgos
migráns

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű