Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyilkosság történt Szabadkán

2019.10.30
16:45
2019.11.02
21:04
Forrás
Pannon RTV
Több személy került heves szóváltásba a szabadkai Ócskapiacon ma délelőtt. A vita végül tettlegességé fajult. Egy személy életét vesztette. A rendőrség dolgozik az ügy felderítésén.

A rendőrség szerda esti közleményben azt írta, hogy őrizetbe vette a 86-os születésű Sz. H.-t minősített emberölési kísérlet alapos gyanúja miatt. Eszerint a szabadkai kórházban többször késsel megszúrt egy 36 éves férfit, akinek az apja, a 64-es születésű F. B. a gyanú szerint az Ócskapiacon megölt egy 62 éves férfit. F. B. a piacon súlyosan megsérült és kórházba szállították. Intenzíven dolgoznak a verekedés többi résztvevőjének azonosításán - írja a rendőrségi közleményben.

Roma családok összetűzése okozta egy 62 éves férfi halálát a szabadkai Ócskapiacon. A vita késeléssel végződött, melyben egy ember vesztette életét.

Nem hivatalos információk szerint több család vett részt a szerda délelőtti órákban kiütközött vitában, amely tettlegességig fajult. Ketten sérültek meg, késelés is történt.

Az Ócskapiacra kiérkező rendőrök lecsitították a kedélyeket, a sérülteket pedig a sürgősségi osztályra szállították. Itt az egyikük belehalt sérüléseibe.

Az Ócskapiacon a rendőrség biztosította a késelés helyszínét, majd megkezdték a nyomozást. A területet lezárták.

Több rendőrségi helyszínelő is dolgozott a nyomok rögzítésén. Az illetékesek még délután is a helyszínen voltak. A nyomozásban részt vett a Szabadkai Felsőbb Ügyészség helyettes ügyésze is.

A roma családok összecsapása a Szabadkai Közkórház sürgősségi osztálya előtt is folytatódott. Miután a sérülteket a sürgősségi osztályra szállították, gyorsan több roma gyűlt össze a kórház udvarán, ahol ismét eldurvult a helyzet.

Pannon RTV

Délután fél 4 körül még mindig nagyszámú rendőr őrizte a Szabadkai Közkórház bejáratát, illetve benn a kórház területén is sokan tartózkodtak. A kórház biztonsági szolgálata pedig kizárólag igazolvány felmutatásával engedte be csak azokat, akik sürgős orvosi ellátásra szorultak vagy valamilyen beutalóval rendelkeztek. Nem hivatalosan úgy tudjuk, hogy a kórház udvarán és a sürgősségi osztály bejáratánál is történt dulakodás, a roma nemzetiségű családok, fiatalemberek között.

Pannon RTV

Helyszíni forgatásunk után adott hivatalos tájékoztatást a belügyminisztérium. A rendőrségi közlemény szerint a 62 éves férfit életveszélyes állapotban vitték be a kórházba, ahol a szúrt sebek következtében elhunyt. A feltételezett elkövetőt, az 55 esztendős F.B.-t is kórházba szállították, mert a verekedés következtében megsérült.

Az ócskapiacon leszúrt áldozat hozzátartozói mentek be később a kórházba, hogy ők is bosszút álljanak. Ott F.B. fiára támadtak késsel. Ő azonban nem szenvedett életveszélyes sérüléseket. A kórházba kiérkező rendőrjárőr a levegőbe adott le két figyelmeztető lövést, ezután a támadó eldobta a kést, a rendőr pedig földre teperte és megbilincselte, így akadályozva meg, hogy újabb halálos áldozata legyen az eseménynek - áll a rendőrségi közleményben.

Pannon RTV

Zombori Márta éppen akkor haladt el kerékpárral a kórház mellett, amikor a rendőrök megérkeztek: „Én fél 2 felé mentem a város felé és nagyon sok rendőr állt itt a kórház előtt is, a kórház udvarban, a portánál, meg rendőrautó is. És nem akartam megállni, de láttam, hogy valami történt, mert nagyon sok rendőr állt.”


A kórházzal szembeni kávézóban ottjártunkkor egy nagyobb csoport roma tartózkodott, ők azonban azt mondták, semmit sem tudnak az esetről. A kórházba érkező, magukat az áldozat rokonainak valló fiatalemberek kamerán kívül azt mondták, családi konfliktus okozta a tragédiát.

ócskapiac
késelés

Most

19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.