Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Jaroslav Pap

Ha meggyógyul, börtönbe kerülhet a fogorvos, aki koronavírusos tünetekkel dolgozott

2020.03.24
14:48
2020.03.24
20:19
Forrás
Szerbiai RTV
Most lélegeztetőgépen van a Vajdasági Klinikai Központban. Bűnvádi feljelentést tesznek ellene, és több éves börtönt kaphat, ha meggyógyul. Igor Mirović és Zoran Gojković tartott sajtótájékoztatót.

Koronavírusos fogorvos kezelt pácienseket Újvidéken. Azt egyelőre nem tudni, milyen következményekkel járt a felelőtlensége. A rendkívüli állapot alatt az egészségügyi dolgozóknak tilos kiegészítő munkát végezniük. Ezt azonban néhányan nem tartják tiszteletben, hangzott el ma sajtótájékoztatón. Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Hangsúlyozom, hogy a fertőző betegségek megfékezéséről szóló büntetőjogi törvény szerint, amennyiben nem tartják tiszteletben a törvényt, három év börtönbüntetés járhat. Amennyiben felelőtlen viselkedéssel másokat megfertőznek, nyolc évig terjedő börtönbüntetés róható ki. Amennyiben más személy halálához vezet a tett, a börtönbüntetés tizenkét évig terjedhet.”

A sajtótájékoztatón Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke beszélt a tartomány általi intézkedésekről. 111 millió dinárt szánnak a kevésbé fejlett helyi önkormányzatok megsegítésére, Nagybecskerek 30 ezer liter ivóvizet kap, Nagykikindát pedig 7 millió dinárral segítik. Hozzárendelt számlát nyitottak a legveszélyeztetettebb egészségügyi munkásoknak. „Ez a számla arra fog szolgálni, hogy anyagilag segítsen a koronavírus elleni harc frontvonalában lévő egészségügyi dolgozókon, abban a pillanatban, amikor arra lehetőség lesz, és amikor az Egészségügyi Titkárság felméri, kik voltak a legveszélyeztetettebbek, akikből pedig most sok van.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Vajdaság mind a hét körzetében jelen van a koronavírus-fertőzés. Március hatodika óta a tartomány területén 276 személyt vizsgáltak ki, ebből 36-nál mutattak ki pozitív eredményt. A Vajdasági Klinikai Központban 13 pácienst kezelnek, hármuk állapota súlyos. Több mint 5.500 ember állapotát követik nyomon, a 36 fertőzött személy kapcsolatait.

fogorvos
Újvidék
koronavírus
eljárás

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.