Ugrás a tartalomra
illusztráció

Halálos lövöldözés volt Koszovóban

2021.11.26
21:50
2021.11.26
22:53
Forrás
Szerbiai RTV, B92, BBC
A maszkos elkövető kalasnyikovval lőtt egy autóbuszra.

Halálos lövöldözés volt Peć körzetben, Koszovóban péntek este 7 óra körül. A Dečani községhez tartozó Glođane település közelében történt az eset, azon az úton, amely Šaptejt és Glođanét összeköti. A maszkot viselő támadó kalasnyikovval lőtt egy autóbuszra, amely Đakovica és Dečane között közlekedik, és diákokat szállított. Három személy életét vesztette - egy már a helyszínen, ketten pedig a peći kórház felé tartva. Még egy sérült van, az ő állapotáról nem érkezett hír. Korábbi, meg nem erősített információk szerint a buszsofőr, és még két fiatal, egy 17 és egy 18 éves diák halt meg.

A koszovói rendőrség nagy erőkkel keresi a támadót. Egyelőre senki sem vállalta a felelősséget az ügyben.

lövöldözés
kalasnyikov
Pec
diák
buszsofőr
autóbusz

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.