Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexas_Fotos

Idén 28 nőt öltek meg családon belüli erőszak során Szerbiában

2019-11-16
23:06
Forrás
Szerbiai RTV, Vajdasági RTV
Tizenhét gyilkossággal végződő esetben az elkövetők ellen korábban semmilyen bejelentés sem érkezett.

A 2018-as adatok még lesújtóbbak, ugyanis tavaly 34 nő vesztette életét családi erőszakban. Akkor huszonhét olyan esetet jegyeztek fel, amelyben a tettes ellen korábban egyetlen egy bejelentést sem tettek az áldozatok vagy annak hozzátartozói. Az erőszakos események elhallgatása a szakértők szerint amiatt van, mert az áldozat anyagilag kiszolgáltatott, emellett fél, és nem meri megtenni az első lépést a probléma megoldásában.

családon belüli erőszak
gyilkosság
Szerbia

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.