Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Jogosítvány és jármű nélkül maradhatnak a gátlástalan sofőrök

2021.04.10
13:08
2021.04.10
15:45
Forrás
Szerbiai RTV
Új szabályok léphetnek életbe hamarosan, a gátlástalan sofőrök pedig véglegesen jogosítvány és jármű nélkül maradhatnak.

 A szakemberek szerint egy új közlekedésbiztonsági törvényre lennek szükség Szerbiában. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség javaslata szerint a törvény módosításán belül elő kell látni a vezetői engedélyek és a járművek tartós elvételét azon sofőrök számára, akik nem hajlandók változtatni viselkedésükön. Az elmúlt nyolc év alatt több mint 8000 sofőr gyűjtötte össze azt a 18 büntetőpontot, ami miatt újra kellett vizsgázniuk. Köztük 32 olyan sofőr volt, akinek eddig kétszer is elvették a vezetői engedélyét. A 18 büntetőpontot összegyűjtők között 12 doktorátussal rendelkező személy is volt - részletezték az illetékesek. Figyelmeztetnek, továbbra is sok a szabályszegő a szerbiai utakon.

Damir Okanović, igazgató, Közlekedésbiztonsági Bizottság: „Az év eleje óta 15 ember halt meg, mert nem volt bekötve a biztonsági öve. Közülük hatan meghaltak, amikor járművük felborult és kirepültek az autóból. Az öv bekötése nem személyes választás. Tehát gondoljon mindenki a feleségére, a gyermekeire, mert ha nem kötjük be az övet, szeretteink magukra maradhatnak.”

jogosítvány
jármű
sofőr
szabály
gátlástalan

Most

22:03, Frissítve: 22:33

Fejlesztések Csóka községben

Naperőmű Egyházaskér határában, turisztikai, rekreációs és sportolási célú horgásztó Feketetón - csak néhány, azon beruházások közül, amelyek a következő időszakban megvalósításra kerülnek Csóka községben.
20:29, Frissítve: 21:57

Oroszok Tavankúton is

Már nem csak Belgrádban, Újvidéken vagy Szabadkán, hanem a környező falvakban is vásárolnak ingatlanokat az Oroszországból ideérkező családok. Tavankúton, Hajdújáráson és Királyhalmon is érdeklődnek az olcsóbb házak iránt.
18:52, Frissítve: 21:56

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.