Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Jogosítvány és jármű nélkül maradhatnak a gátlástalan sofőrök

2021.04.10
13:08
2021.04.10
15:45
Forrás
Szerbiai RTV
Új szabályok léphetnek életbe hamarosan, a gátlástalan sofőrök pedig véglegesen jogosítvány és jármű nélkül maradhatnak.

 A szakemberek szerint egy új közlekedésbiztonsági törvényre lennek szükség Szerbiában. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség javaslata szerint a törvény módosításán belül elő kell látni a vezetői engedélyek és a járművek tartós elvételét azon sofőrök számára, akik nem hajlandók változtatni viselkedésükön. Az elmúlt nyolc év alatt több mint 8000 sofőr gyűjtötte össze azt a 18 büntetőpontot, ami miatt újra kellett vizsgázniuk. Köztük 32 olyan sofőr volt, akinek eddig kétszer is elvették a vezetői engedélyét. A 18 büntetőpontot összegyűjtők között 12 doktorátussal rendelkező személy is volt - részletezték az illetékesek. Figyelmeztetnek, továbbra is sok a szabályszegő a szerbiai utakon.

Damir Okanović, igazgató, Közlekedésbiztonsági Bizottság: „Az év eleje óta 15 ember halt meg, mert nem volt bekötve a biztonsági öve. Közülük hatan meghaltak, amikor járművük felborult és kirepültek az autóból. Az öv bekötése nem személyes választás. Tehát gondoljon mindenki a feleségére, a gyermekeire, mert ha nem kötjük be az övet, szeretteink magukra maradhatnak.”

jogosítvány
jármű
sofőr
szabály
gátlástalan

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.