Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Jogosítvány és jármű nélkül maradhatnak a gátlástalan sofőrök

2021.04.10
13:08
2021.04.10
15:45
Forrás
Szerbiai RTV
Új szabályok léphetnek életbe hamarosan, a gátlástalan sofőrök pedig véglegesen jogosítvány és jármű nélkül maradhatnak.

 A szakemberek szerint egy új közlekedésbiztonsági törvényre lennek szükség Szerbiában. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség javaslata szerint a törvény módosításán belül elő kell látni a vezetői engedélyek és a járművek tartós elvételét azon sofőrök számára, akik nem hajlandók változtatni viselkedésükön. Az elmúlt nyolc év alatt több mint 8000 sofőr gyűjtötte össze azt a 18 büntetőpontot, ami miatt újra kellett vizsgázniuk. Köztük 32 olyan sofőr volt, akinek eddig kétszer is elvették a vezetői engedélyét. A 18 büntetőpontot összegyűjtők között 12 doktorátussal rendelkező személy is volt - részletezték az illetékesek. Figyelmeztetnek, továbbra is sok a szabályszegő a szerbiai utakon.

Damir Okanović, igazgató, Közlekedésbiztonsági Bizottság: „Az év eleje óta 15 ember halt meg, mert nem volt bekötve a biztonsági öve. Közülük hatan meghaltak, amikor járművük felborult és kirepültek az autóból. Az öv bekötése nem személyes választás. Tehát gondoljon mindenki a feleségére, a gyermekeire, mert ha nem kötjük be az övet, szeretteink magukra maradhatnak.”

jogosítvány
jármű
sofőr
szabály
gátlástalan

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.