Ugrás a tartalomra

Kakadukat loptak el Nyugat-Bácskában

2019-01-10
11:42
2019-01-10
11:53
Forrás
Pannon RTV
Küllődön (Kolut) tart vadasparkot Milan Mirić Miki. Tőle tulajdonítottak el hat pálmakakadut.

Ha valakinek van információja az eltűnt madarakról, az a vadaspark tulajdonosával a 025/804 288-as vagy a 063/568 250-es telefonszámon közölhetik. A küllődi egyébként Szerbia egyetlen magánállatkertje. 1988-ban hozták létre és hét és fél hektáron terül el.

A pálmakakadu az Indonéziához tartozó Aru-szigetek, Misool-sziget, Pápua Új-Guinea és Ausztrália északkeleti részén, a York-félszigeten honos. Új-Guineában a trópusi esőerdő övezetben, Ausztráliában az esőerdő- és az eukaliptuszövezet határán fordul elő. Egyes weboldalak szerint egy pálmakakadu ára 16 ezer dollár körül mozoghat. 
 

Kakadu
lopás
madár
Zombor

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.