Ugrás a tartalomra
MTI/Mihádák Zoltán

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

2022.01.23
18:48
2022.01.23
18:58
Forrás
MTI
Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.
MTI/Mihádák Zoltán

Győrfi Pál közölte: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek. A szóvivő elsődleges információi szerint több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe.

Az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében dohányzó beteg okozhatta a tüzet, amelyben a beteg életét vesztette.

A tűzoltók nagy erőkkel - 18 gépjárművel - vonultak a helyszínre, kezdték meg az oltást és az életmentést. A tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületben 56 beteget kellett áthelyezni. A tűz egy öt négyzetméteres, a füst pedig mintegy 100 négyzetméternyi területet érintett.

MTI/Mihádák Zoltán

Átmenetileg nem fogad betegeket a Szent Imre kórház sürgősségi osztálya a tűzeset után - olvasható az intézmény Facebook-oldalán. A keletkezett károk, például a falakat borító korom miatt a sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad pácienseket. Az intézmény más osztályai nem érintettek - ismertették. A károk felmérése folyik, az érintett terület helyreállítását a lehető leghamarabb megkezdi a kórház.

Budapest
tűz
kórház
Magyarország

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.