Ugrás a tartalomra
Pixabay

Komolyabb büntetések várnak a száguldozókra és az ittas vezetőkre

2017-10-29
10:34
2017-10-29
17:45
Forrás
Szerbiai RTV
Nemsokára elfogadják a új közlekedésbiztonsági törvényt.

Az idei év végéig, de legkésőbb 2018 elejéig elfogadja a szerb parlament az új közlekedésbiztonsági törvényt - nyilatkozta a Szerbiai RTV műsorában Nebojša Arsov. A szerb közlekedési rendőrség vezetője elmondta, több esetben is emelkedik majd a büntetések összege. Ilyen az ittas vezetés, a megengedett sebesség nagymértékű átlépése, a biztonsági öv bekötésének elmulasztása vagy a piszkos rendszámtábla, amelyről a számok és betűk nem olvashatók le. Szavai szerint azonban lesznek olyan szabálysértések is, amelyek esetében csökken majd a büntetés összege: a megengedett sebesség kisebb mértékű túllépés esetében és az autópálya leállósávjában való haladáskor. Hozzátette, a legtöbb szerbiai közlekedési baleset oka vagy a gyorshajtás, vagy pedig az ittas vezetés.     

Nebojša Arsov, a szerb közlekedési rendőrség vezetője: „A sebességkorlátozás megszegése és az ittas vezetés a legjellemzőbb oka a baleseteknek, ezért a minisztérium úgy döntött, hogy csökkenti a megengedett alkoholszintet a vérben, 0,2 milligrammra egy milliliterben, emellett pedig egy újabb határértéket is megjelölnek, ez az erős alkoholos befolyásoltság, 0,5-től, 0,8-ig. Az ittas vezetésért növekednek a büntetések.”

 

közlekedésbiztonság
törvény
közlekedésbiztonsági törvény
szigorúbb büntetés
sebességkorlátozás
ittas vezetés
Nebojša Arsov727)

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.