Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

2021.09.18
16:00
2021.09.18
19:59
Forrás
Pannon RTV
A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Romokban hever a szabadkai Szőke Róbert és Mandity Erika több évtizedes munkájának gyümölcse. A fürdőszobával, öltözővel, ebédlővel és a legkorszerűbb gépekkel ellátott, modern autószerelő műhely a napokban percek alatt lángba borult. A tűzoltók villámgyors kivonulása sem tudott segíteni. Ennek ellenére, az elégedett kuncsaftok folyamatosan hozzák a javítani való gépkocsijaikat.

Szemü Szilárd: „Mindig hozzá hozom az autót, ez alap nálam, és mindig mindent elintéz. Le a kalappal előtte. Sajnos, nekem volt nagyon sok rossz tapasztalatom régebben mesterekkel. Olyanok, akik át is vágtak, meg ott volt két hétig az autó, meg semmit nem csináltak rajta, meg ilyesmi. Ő, tehát minden elismerésem. Amióta őt megtaláltam, azóta nála vagyok, azóta ő a törvény, és ő az alap.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Mándity Erika, Szőke Róbert élettársa elmondta, pár pillanaton múlt csak, hogy emberéletet nem követelt a hivatalosan bejegyzett, 120 négyzetméteres autószerelő műhelyben történt szerencsétlenség.

„A fiúk bent dolgoztak, majd elmentek ebédelni, a férjem elment számlát csinálni az irodába és 2 perc alatt hallotta a pattogást, és észrevette a füstöt és a szagát. Amikor kiért, lezuhant a plafon két autóra, és abban a pillanatban a lángok megettek mindent. A tűzoltóságot rögtön értesítettük, kint voltak nagyon gyorsan az emberek.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Csaknem negyven éve űzi autószerelő szakmáját a szabadkai Szőke Róbert. Fáradhatatlanul arra törekedett, hogy lépést tartson a kor vívmányaival, ezért a műhelyébe modern, korszerű gépeket épített be. Bádogmunkákat, festést, mechanikai javításokat, villanyszerelői munkákat is végeztek.

„- Nem gázpalack robbant, elektromos hiba történt a vezetékben. Megvan állapítva, hogy zárlathiba, és nem lehet tudni, hogy a vadonatúj panellal volt gond, vagy a vezetékkel. A lényeg az, hogy nem önhiba, és nem gyújtogatás volt. Nekünk ez volt az életünk, és a jövőnk.
- Le volt az épület és a műhely biztosítva?
- Igen, a párom a biztosítóban dolgozik, neki köszönhetően maximális biztosítást, amit lehetett, megkötöttünk az épületre, a szerszámra. Sajnos ez nem fogja fedni, hogy teljesen újraépítsük azt, ami volt.”

Idejét és fáradtságát nem sajnálva sokaknak segített szükségükben Szőke Róbert. Most abban reménykedik, hogy szerencsétlenségében ő is megkapja majd mások segítségét.

autószerelő
műhely
tűz
leégett
Szabadka

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.