Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Marton

Öt halottja van a Chicago melletti lövöldözésnek, meghalt az elkövető is

2019-02-16
07:01
Forrás
MTI
Öt halottja van a Chicago melletti Aurora városkában elkövetett pénteki lövöldözésnek, meghalt az elkövető is - jelentette be péntek este a helyi rendőrség.

A tettest a rendőrséggel vívott tűzharcban lőtték agyon. Az elkövetőt Gary Martinként azonosítottak. A 45 éves férfi annak a gyárnak a dolgozója volt, amely mellett lövöldözni kezdett. Az NBC televízió úgy tudja, a lövöldözés reggelén bocsátották el a munkahelyéről, feltehetően ez motiválta tettét. A péntek késő esti sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az első dördülések utáni percekben kivonuló rendőrök közül öten megsebesültek, őket kórházban ápolják, egy hatodik rendőrt pedig könnyebb térdsérüléssel elláttak és már haza is engedtek. A sebesültek számáról nem adtak tájékoztatást, csak annyit árultak el, hogy valamennyiük állapota stabil.

Chicago
lövöldözés

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.