Ugrás a tartalomra

Padokat, asztalokat rongáltak meg a Majdán-tó körül

2020.07.21
15:40
2020.07.21
16:32
Forrás
Pannon RTV
Megrongálták a Szabadka melletti kelebiai erdőben található Majdán-tó körül található padokat, asztalokat és szemeteseket ismeretlen tettesek.

Az eset néhány nappal ezelőtt történt. A tó környékén főleg a nyári időszakban sokan kapcsolódnak ki, és vették eddig igénybe a kihelyezett alkalmatosságokat.

Gyönyörű idő volt ma a kirándulásra. A kelebiai erdőben azonban sajnos nem tudunk megfelelően üdülni, kikapcsolódni, hiszen a padok a pihenőhelyen teljesen megrongálódtak, és a szemetet sem tudjuk eldobni, hiszen a szemeteseknek lába kélt. Annak jártunk utána, hogy ennek mi lehet az oka illetve, hogy mi történik azután, hogy észrevették a károkat.

A Majdán-tó és környéke közkedvelt fürdő- és kikapcsolódóhely a fiatalok körében. Bús Máté is szívesen tölti a szabadidejét barátaival a tó környékén: „Elsősorban azért szoktam ide kijárni, mert jó fürdeni, a barátokkal kijönni, szórakozni egy kicsit. Vandálokat nem szoktam látni erre. A padokat, hogy így rongálják, az nem szép, mert akik ide járnak kikapcsolódni, meg leülni a padokra pihenni egy kicsit, azoknak, ha így folytatódik, akkor nem lesz hová leülni.”

A helyiek, akik gyakran kilátogatnak a tóhoz, értetlenül állnak az eset előtt, csak találgatnak, kik lehettek az elkövetők.

Takács Irén: „Sajnos én csakis fiatalokra gondolok, mert rengeteg motoros jár erre. Nemcsak ide, a tóra, hanem oda az erdő alá is. Egyszerűen nem lehet őket leállítani annyira mennek, rugdalóznak. Nem mondom, hogy pont ők csinálták, de a fiatalság keze valószínűleg benne van.”

Megkeresésünkre Dobó Márta, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatója elmondta, az ilyen jellegű rongálások esetében közbeszerzés útján történnek a felújítások: „A hivatalos oldalon kell megjelentetni, de most e hónap elején ezek a közbeszerzési eljárások is változtak. Úgyhogy nekünk az év első felében ilyen jellegű közbeszerzésünk nem volt kiírva, és az anyagi vonzatot tekintve nem is vagyunk róla meggyőződve, hogy idén ki tudunk írni ilyen jellegű közbeszerzést.”

Dobó Márta hozzátette, igyekeznek folyamatosan karbantartani az említett területet, hogy az odaérkezők minél kényelmesebb körülmények között tölthessék el az időt.

pad
asztal
szemetes
Majdán-tó
Dobó Márta
Kelebia
rongálás
vandalizmus

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű