Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres

Pénzmosással vádolják a távozó brazil enököt

2018-12-20
10:48
2018-12-20
10:54
Forrás
hvg.hu
Korrupció és pénzmosás miatt emelt vádat a legfőbb ügyész Michel Temer távozó elnök ellen Brazíliában. Várhatóan januárban fogják bíróság elé állítani, mivel mandátuma az év végén jár le.

A gyanú szerint kenőpénzt fogadott el, hogy meghozzon egy olyan rendeletet, amelyben Brazília akár 70 évvel is meghosszabbít két kikötői koncessziós szerződést. Az elnököt várhatóan januárban fogják bíróság elé állítani, mivel mandátuma az év végén jár le. Hivatalban lévő elnök ellen csak a parlament alsóházának jóváhagyásával lehet büntetőeljárást indítani. Temer elnök tagadja a vádakat és elmondta, tisztázni fogja magát és nem követett el bűncselekményt.

Brazília
korrupció

Most

17:31, Frissítve: 18:17

Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta Budapesten

Nagy Arnold címvédő a mai előfutamon sikeresen győzedelmeskedett, ami azt jelenti, hogy a Temerint képviselő vajdasági lovas és Fantázia lova biztosan ott lesznek a holnapi középfutamon.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.