Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres

Pénzmosással vádolják a távozó brazil enököt

2018-12-20
10:48
2018-12-20
10:54
Forrás
hvg.hu
Korrupció és pénzmosás miatt emelt vádat a legfőbb ügyész Michel Temer távozó elnök ellen Brazíliában. Várhatóan januárban fogják bíróság elé állítani, mivel mandátuma az év végén jár le.

A gyanú szerint kenőpénzt fogadott el, hogy meghozzon egy olyan rendeletet, amelyben Brazília akár 70 évvel is meghosszabbít két kikötői koncessziós szerződést. Az elnököt várhatóan januárban fogják bíróság elé állítani, mivel mandátuma az év végén jár le. Hivatalban lévő elnök ellen csak a parlament alsóházának jóváhagyásával lehet büntetőeljárást indítani. Temer elnök tagadja a vádakat és elmondta, tisztázni fogja magát és nem követett el bűncselekményt.

Brazília
korrupció

Most

22:23

Györe elődöntős Umagban

Györe László bejutott az 586 140 euró összdíjazású umagi, 250-es tenisztorna elődöntőjébe, miután 162 percnyi küzdelem után 6:4, 6:7 (6-8), 6:3 arányban nyert az argentin Leonardo Mayer ellen.
22:15

Brit tankhajót foglalt le Irán

Újabb incidens történt a világ egyik legfontosabb vízi útján, a Perzsa-öböl bejáratát jelentő Hormuzi-szorosban, amelyen keresztül a Közel-Kelet olajforgalmának jelentős része bonyolódik.
20:31

Magasabb lesz az alma ára?

A szélsőséges időjárás miatt idén várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés Magyarországon, amely a tavalyi mennyiség fele, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.