Ugrás a tartalomra
Vámigazgatóság

Régiségeket foglaltak le Horgoson

2022.01.21
18:38
2022.01.21
20:41
Forrás
Szerbiai RTV
Antik könyveket és aranyérméket akartak átcsempészni a határon.

A belépő oldalon egy szerb rendszámtáblás Golfban igazi kis antik könyvtárra bukkantak - közölte a Vámigazgatóság. Az 53 éves magyarkanizsai sofőr tagadta, hogy lenne bejelenteni valója, de a részletes kivizsgálás után kiderült, hogy hazudott. Kilenc régi, katolikus egyházi könyvet találtak egy utazótáskában, van amelyik még a 16. századból való. Az ilyen értékes tárgyakat egyébként muszáj bejelenteni. A gyűjtemény sajátosságai miatt nem is tudták meghatározni annak az értékét a helyszínen. Az eset 19-én történt, egy nappal később pedig 7 aranyérmét találtak egy cseh állampolgár táskájában. Ő is azt mondta, hogy nincs mit bejelentenie, később pedig azzal magyarázkodott, hogy ezüst- és aranykereskedő, és véletlenül hagyta a kincseket a táskájában.

aranyérme
antik
könyv
régiség
Horgos
határ
vám

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.