Ugrás a tartalomra
Pixabay/hangela

Rendkívüli ellenőrzés a štavalji bányában - vizsgálják a mérgezés körülményeit

2023.01.12
09:31
Forrás
Szerbiai RTV
Több bányászt szállítottak kórházba.

Rendkívüli ellenőrzést tartanak a štavalji bányában, vizsgálják a mérgezéses eset körülményeit. Mint ismeretes, tegnap több bányászt szállítottak a sjenicai egészségházba, majd az užicei kórházba szén-monoxid mérgezéses tünetekkel. A hírek először hat, majd nyolc bányászról szóltak. A Szerbiai RTV értesülései szerint mindegyikük állapota stabil, azt az egy személyt, akit az intenzív osztályon kezeltek, ma áthelyezik a tüdőosztályra. További két személy kórházi kezelést kap, míg öt bányászt otthoni ápolásra küldtek.

A bánya igazgatója elmondta, hogy a mérgezés egy új járatban történt, majd hozzátette, hogy a legvalószínűbb ok a járat rossz szellőzése.

bánya
mérgezés

Most

13:46

Akaratlanul is elgázoljuk őket

Világszerte 150 állatpopulációt vizsgáltak a kutatók, melyeknél a halálozási okok közel egyharmadát adta a járművekkel való ütközés – ezzel megelőzve a betegségeket, a vadászatot és a ragadozókat is.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.