Ugrás a tartalomra
Pixabay/Engin_Akyurt

Reszkethetnek az ittas sofőrök!

2022.08.19
08:11
Forrás
Közlemény, Magyar Szó
Az utóbbi időben hatékonyabban szűrik ki azokat, akik részegen ülnek volánhoz.

Augusztus a fesztiválok hónapja, ugyanakkor a fokozott közúti ellenőrzések időszaka is. Más szabálysértések mellett a közlekedési rendőrség kifejezetten arra fókuszál, hogy kiszűrje azokat a sofőröket, akik ittasan vezetnek. Idén egyébként több részeg autóvezetőt találtak, mint korábban - hét hónap alatt 34 ezret, 8 ezerrel többet tavalyhoz képest.

Szerbiában már 16 éve létezik az ittas vezetés elleni kampány, ebben még az apatini sörgyár is részt vesz. A cég mostanáig mintegy 150 ezer euró értékben adományozott alkoholszondákat, cserélhető fúvókákat és fényvisszaverő mellényeket.

Aleksandar Vulin belügyminiszter az augusztusi fokozott közúti ellenőrzés kapcsán azt mondta, az alkohol hatása alatt vezető sofőrök tömegesebb kiszűrésének köszönhetően javult a közbiztonság az utakon.

ittas vezetés
részeg sofőr
sofőr
közúti ellenőrzés
közlekedési rendőrség

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:45, Frissítve: 13:53

A jelnyelv nemzetközi napja

A siketek és nagyothallók nemzetközi hetét és a jelnyelv nemzetközi napját ünnepelték a Siketek és Nagyothallók Községközi Egyesületében Szabadkán.
13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.