Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Súlyos bűncselekményekre készülő bűnszervezetre csapott le a rendőrség

2021.02.04
10:55
Forrás
Szerbiai RTV
17 személyt tartóztattak le, azzal az alapos gyanúval, hogy súlyos bűncselekményekre készültek, közöttük emberrablásra és gyilkosságokra – tájékoztat a szerb közmédia.

Mladen Nenadić ügyész elmondta, az akciót több hónapos nyomozás előzte meg, melyben az ügyészség mellett részt vettek a belügyi szervek és a Biztonsági-tájékoztatási Ügynökség tagjai is. Az ügyész hozzáfűzte, az akciót Szerbia biztonságának megőrzése érdekében hajtották végre. Harminc helyszínt fésültek át.

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter ma délelőtt azt mondta, 17 személy esetében rendeltek el előzetes letartóztatást. Azt is megerősítette, hogy a letartóztatottak között van Veljko Belivuk, ragadványnevén Velja Nevolja, és Marko Miljković, akiket nemrég előállítottak, majd szabadon bocsátottak a belgrádi repülőtéren. A montenegrói biztonsági szolgálatok úgy tudják, Podgoricában merényletet készítettek ellenük. Belivukot és Miljkovićot is saját otthonában tartóztatták le.

bűnszervezet
Aleksandar Vulin

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.