Ugrás a tartalomra

Szerb turistabusz szenvedett balesetet Görögországban - VIDEÓ

2023.09.10
13:40
Forrás
RTS, B92, Pannon RTV
A szerencsétlenségben négyen meghaltak, ők azonban nem a buszon, hanem az ütközésben szintén érintett személygépkocsiban ültek. Mindannyian görög állampolgárok.

A baleset a Szaloniki és Evzoni közötti szakaszon történt. Helyi források szerint a niši buszban 78-an ültek, míg a személyautóban 4-en. Több mint 50 személy megsérült, köztük egy 6 és egy 9 éves gyerek.

A szerbiai RINA hírügynökségnek nyilatkozó szemtanúk azt mondták, egy személyautó váratlanul áttért a szemben lévő sávba, majd nekiütközött a szabályosan közlekedő busznak. Az autó visszapattant, és nekiment egy másik személygépkocsinak, ami aztán az oldalára fordulva lerepült az úttestről. Utóbbi járműben egy nő és egy gyerek utazott, nekik nem lett bajuk. Sajtóhírek szerint a balesetet okozó autó sofőrje elaludt vezetés közben.

A helyszínen készült videókon az látható, hogy a busz is az oldalára dőlve fekszik az út menti árokban, az utasok pedig igyekeznek kikászálódni a járműből.

A helyszínre 6 tűzoltóautó, 12 mentőautó, 3 mobil egészségügyi egység és a rendőrség vonult ki. A sérülteket kórházba szállították.

Görögország
buszbaleset

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.