Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Szigorúbb büntetések, a járművek lefoglalása

2023.01.26
11:49
2023.01.26
11:55
Forrás
Szerbiai RTV
Szigorúbb büntetéseket, a járművek ideiglenes lefoglalását, valamint a vasúti átjárók jelölésének változását is tartalmazza az új közlekedésbiztonsági törvény tervezete.

Ha valakit az előző két évben súlyos szabálysértés, erőszakos vezetés vagy hasonló eset miatt megbüntettek, és ha ez megismétlődik, a járművét elkobozzák – közölte Branko Stamatović, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatója. Az új tervezettel a törvény könnyű elektromos járműnek ismerné el az elektromos rollereket, a közlekedőket bukósisak viselésére kötelezné, valamint 14 éven aluliak nem közlekedhetnének vele közúton. Ellenkező esetben akár 120 ezer dinárig terjedő bírságot, illetve 12 évig terjedő börtönbüntetést is kiróhatnak. 2022-ben 535-en haltak meg közlekedési balesetben, több mint 61 ezer 500 járművezetőt zártak ki a forgalomból ittas vezetés miatt, valamint több mint 2500 járművezetőt pszichoaktív szerek fogyasztása miatt. 190 ezren kaptak pénzbírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

büntetés
jármű

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.