Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tavaly 33 nő halt meg családon belüli erőszak következtében Szerbiában

2019-06-15
22:02
Forrás
VajdaságMa
Családon belüli erőszak során 2018-ban 33 nőt öltek meg, közülük kilenc idősebb asszony volt, hangzott el ma Mitrovicán az idő személyekkel szembeni erőszak elleni küzdelem világnapja kapcsán.

Suzana Paunović, az emberi és kisebbségi jogi iroda igazgatója kijelentette, a kormány elkötelezett ezen a téren, s hozzátette, az idősebb emberek erőszaktól való megvédése és az erőszaktevőkkel szembeni megfelelő büntetés minden állam társadalmi felelősségvállalásának elengedhetetlen eleme.

„Ahhoz, hogy előmozdítsuk az idősebb személyek és a többi érzékeny társadalmi csoport helyzetét, még inkább közelebb kell hozni a polgárokhoz a tisztelet, a különbözőség, a tolerancia és az erőszakmentesség elvét. Különösen fontos, hogy ez váljon a fiatalok számára viselkedési mintává, mert csak így fejleszthetjük a generációk közötti szolidaritást” – mondta Paunović.

Leszögezte, a családon belüli erőszak megfékezéséről szóló törvény, amely 2017 júniusában lépett hatályba, hozzájárult a családon belüli erőszak áldozatainak jobb és hatékonyabb védelméhez, de még van mit tenni ezen a téren.

családon belüli erőszak
haláleset
Szerbia

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.