Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Több órás várakozás a határátkelőkön

2021.07.18
13:55
2021.07.18
17:25
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is órákat kell várni a Szerbiába történő belépésre Magyarország felől, de a Szerbiából kilépő forgalom is egyre intenzívebb. A legnagyobb sorok a nap folyamán a Horgos-Röszke autópálya-, valamint közúti határátkelőkön alakultak ki.

A horgosi határrendőrség adatai szerint szombat este 7 órától vasárnap délig mintegy negyvenezer utas haladt át ezen az átkelőhelyen. Az illetékesek arra figyelmeztetnek, hogy mivel már a nyár közepén járunk, nemcsak a Szerbiába belépő, hanem a Szerbiából kilépő oldalon is kialakulhatnak torlódások, ugyanis akik korábban kezdték meg az évi szabadságukat, azok már hazafelé tartanak Nyugat-Európa irányába. Ezért, ha tehetik, válasszák a kisebb határátkelőket, jelenleg ugyanis a Rábé-Kübekháza, illetve a Rastina-Bácsszentgyörgy, esetleg a Bajmok-Bácsalmás határátkelők tűnnek a legátjárhatóbbaknak.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Vasárnap a déli órákban a Szerbiába belépő oldalon a buszokat két sávban engedték, a személygépkocsiknak pedig az összes belépőkaput megnyitották, sőt a kilépő oldalon is két sávban a beléptetés ment. Ennek ellenére az átutazók több órát vártak.

Sedat Dauti, Észak-Macedónia: „Svájcból megyünk haza Észak-Macedóniába. Két órát vártunk a határon.”

Mladen Borđoški, Zenta:
„- A két határon négy óra hossza körül.
- Hogy lehet ezt kibírni a forróságban?
- Úgy, hogy van klíma, és hoztam hideg vizet magammal.”

 

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Közben egyre hosszabb sorok alakultak ki a Szerbiából kilépő oldalon is, Magyarország felé.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A határátkelőt elhagyva, az Újvidék felé haladó vendégmunkások áradata miatt torlódás alakult ki az autópálya békovai fizetőkapujánál is.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A Kelebia-Tompa határátkelőn vasárnap délután mindkét irányban többórás várakozást tapasztaltak az átutazók. A Szerbiába belépés legalább két órás, a Magyarországra utazás pedig három-négy órás vesztegléssel is járt. A két határ közti rész megtelt, így a buszok beragadtak, és csak nehezen tudtak manőverezni a többi jármű közt.

Balázs Anita: „Montenegróban voltunk, és most mennénk haza, Hajdúnánásra, de már két és fél órája várakozunk.”

Az illetékesek szerint az elkövetkező időszakban nemcsak hétvégén, hanem bármikor, hétköznap is kialakulhat torlódás a szerb-magyar határszakaszon, mindkét irányban.

határ

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.