Ugrás a tartalomra
police.hu

Több rendőr lesz EDWARD-napon a magyar utakon

2019-09-25
10:50
Forrás
MTI
A baleset-megelőzési akció során nem büntetnek a hatóság munkatársai.

Csütörtökön lesz az EDWARD-nap - az angol mozaikszó magyar jelentése: európai nap közúti áldozatok nélkül. A program célja, hogy egyetlen ember se veszítse életét közlekedési balesetben. Odafigyeléssel, empátiával, az alapvető szabályok betartásával megelőzhetők a balesetek – emelte ki a magyar Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 műsorában. Gál Kristóf hozzátette: aki egyetért ezzel a kezdeményezéssel, helyezzen el autóján egy zöld szalagot. Csütörtökön több rendőr lesz a közutakon, a gyalogátkelőhelyeknél is, jelenlétük célja a megelőzés, nem a büntetés. A leggyakoribb baleseti ok a gyorshajtás, így ha mindenki betartja az előírt sebességet, az már sokat segíthet – közölte.

EDWARD-nap
rendőrség
közlekedés
baleset-megelőzési akció
baleset
zöld szalag
gyorshajtás
Magyarország

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:45, Frissítve: 17:39

Véget ért a kényszerszünet

Visszatértek az iskolapadokba a szerbiai diákok. Ez csaknem 137 és fél ezer általános iskolás diákot és 62 ezer középiskolás tanulót jelent Vajdaságban.
14:43, Frissítve: 17:31

A TSC a šabaci Mačva vendége lesz szerdán

A Szerb Szuperliga 22. fordulójában a 90. percig vezetett a TSC, az utolsó percekben azonban a belgrádi vendégek egy erősen vitatható tizenegyesből lőtt góllal egyenlítettek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.