Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Szkocsovszki László

A tömeggyilkos fiú édesapja továbbra is előzetes letartóztatásban marad

2023.06.02
18:16
Forrás
Szerbiai RTV
Az ügyészség kérésére további 30 nappal meghosszabbították a belgrádi tömeggyilkos fiú édesapjának előzetes letartóztatását.

Az édesapát az után vették őrizetbe, hogy a 13 éves fia a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában megölt 10 embert és további 6-ot megsebesített. Mivel a fiú nem töltötte be a 14 évet, így édesapja felel a tettéért. Őt tömeggyilkossággal vádolják. Az ügyben eljáró Belgrádi Felső Bíróság közleményében arra hivatkozott, hogy alapos a gyanú, hogy a férfi olyan bűncselekményt követett el, amiért 10 évnél hosszabb börtönbüntetés róható ki. Az elkövetés módja és a következmények súlyossága megrázta a közvéleményt, ez pedig veszélybe sodorhatja a bűnvádi eljárás zavartalan és igazságos lefolytatását. Az édesanya ellen is eljárást indítottak, hogy kiderítsék elhanyagolta, vagy bántalmazta-e a gyermekét.

tömeggyilkos
iskolai lövöldözés
Vladislav Ribnikar Általános Iskola

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.