Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Payeta Maurice

Továbbra is sok a migráns - közülük valaki már megtanult szerbül

2023.06.02
15:43
2023.06.02
18:37
Forrás
Pannon RTV
A környéken élők szerint egész nap, de főleg este hozzák őket a taxisok.

Továbbra is sokan vannak a migránsok a Szabadka és Palics melletti erdős szakaszokon. A környéken élők szerint a szerb rendőrség ugyan sűrűn begyűjti az illegális bevándorlókat, de azok taxikkal gyorsan visszatérnek a magyar határkerítés közelébe.

A szabadkai befogadóközpontban is egyre több a migráns. Többségük az udvaron pihen, vagy a taxisokkal üzletel, hogy mennyiért is viszik el őket a magyar-szerb határ közelébe. Egy algériai migráns már szerbül is megtanult, ami nem véletlen, hiszen másfél évre rács mögé került Szerbiában, mint mondja ok nélkül. „Franciaországba megyek, de problémáim vannak a dokumentumokkal. Munkába szeretnék állni, a családom miatt is. Mit mondjak? Ide jöttem, de börtönbe kerültem, pedig semmit sem követtem el. Másfél évet kaptam, de ez van.”

Nemcsak a szabadkai befogadóközpont, hanem a határ-menti erdős szakaszok is tele vannak migránsokkal. A környéken élők szerint egész nap, de főleg este hordják őket a taxisok. „Tegnap is tízet láttam egy csoportba, hogy elmentek. A taxisok elkezdik este 8 órától és egész éjszaka, meg napközben is. A rendőrség jön-megy, de nincs nagy valami, megállítják őket.”

„Leginkább délután elkezdik, aztán este 11 óráig nagy a forgalom, hordják őket. Sokszor itt megállnak, mi már akkor bent fekszünk és halljuk, hogy az autók csattognak, az ajtókat csapkodják. Itt kirakják már őket este, de napközbe viszik őket arra” - mondja egy helyi lakos.

A jó idő beköszöntével ismét egyre több migráns érkezik a szerb-magyar határszakasz közelébe. A helyiek szerint a szerb rendőrség ugyan sűrűn tart razziákat az erdőben, de a migránsok napokon belül ismét visszatérnek, hiszen a befogadóközpontok nyitottak, így az odaszállított illegális bevándorlók szinte azonnal távozhatnak.

illegális bevándorlás
migránsok

Most

14:50, Frissítve: 15:21

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.