Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Tűzeset a zentai Mákos városrészben

2020-04-01
16:37
2020-04-01
19:19
Forrás
Pannon RTV
Tűz ütött ki Zentán a Mákos elnevezésű városrészben. Az oka ismeretlen, azonban egyes információk szerint az elszáradt nád kaphatott lángra.

A helyszínre kiérkező hivatásos és önkéntes tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet. Az említett városrészben főként gyümölcsösök és szántóföldek találhatóak.

A szemtanúk elmondása szerint már a délelőtt folyamán messziről lehetett látni a füstfelhőket. Később azonban már csak a korom és a füst emlékeztetett a tűzre a baleset helyszínén. Szerencsére sem anyagi kár, sem személyi sérülés nem keletkezett.

Az esetet a koronavírus miatt létrehozott kapcsolattartó központban jelentették. Az első hívások a késő délelőtt folyamán futottak be – mondta el Lőrinc Csongor, a zentai Kapcsolattartó Központ koordinátora: „Lakossági bejelentés után intézkedtünk, ugyanis voltak olyan rendesek az emberek, hogy akik Zenta és Ada között jártak, felhívták a call centerünket azzal az információval, hogy valami füstöl ott, a Mákos környékén. Mivel rendkívüli esetről van szó, az az utasítás van kiadva a diszpécsereinknek, hogy értesítik a koordinátort. Így, miután értesítettek engem, jelentettük a tűzoltóknak, ők utána néztek a dolgoknak, és megkezdődött az akció.”

A terület az egykori cukorgyár ülepítőhelye volt, azonban, az információk szerint, ma már magántulajdonban van.

Zenta
tűz
Mákos város
Lőrinc Csongor

Most

14:21, Frissítve: 14:34

44 lakás Szabadkán a rászorulóknak

A délszláv háborúk alatt hontalanná vált személyek és rászorulók számára épülnek lakások Szabadkán. A munkálatokat ma megtekintette Bogdan Laban, az észak-bácskai város polgármestere.

Népszerű