Ugrás a tartalomra

5 nemzetiségi színház koprodukciója a Kosztolányiban

2018.04.19
16:35
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színes programsorozattal készül A hegyek óriásai című előadás bemutatójának alkalmából.

Luigi Pirandello darabját a világhírű Paolo Magelli rendezte 5 nemzetiségi színház koprodukciójaként. A partnerek a szerbiai Kosztolányi Dezső Színház, a horvátországi Ivan pl. Zajc Horvát Nemzeti Színház, a romániai Állami Német Színház, az olaszországi Szlovén Repertoárszínház és a macedón Nemzeti Intézeti Albán Színház. A programsorozat keretén belül két ingyenes szakmai műhelyt is rendeznek. A szombati bemutatóra a jegyek már elkeltek. Az érdeklődők vasárnap és hétfőn tekinthetik meg a darab ismétlését. A belépő ára 300 dinár.         

Kucsov Borisz, színész, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka: „Külön öröm volt látni azt, hogy különböző országokból érkező emberek közös cél felé haladnak. Jó volt látni, hogy mennyire másképp gondolja mindenki azt, amit készítünk. Közben a rendezőnek az volt a legnagyobb feladata, hogy valamilyen szinten összehangoljon bennünket. Azt gondolom, hogy ez sikerült és nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot a próbafolyamat során.”

Kosztolányi Dezső Színház
nemzetiségi színházak
A hegyek óriásai
bemutató
program

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.