Ugrás a tartalomra

50 résztvevővel zajlik a Juhász Népzenei Tábor Tóthfaluban

2023.07.13
17:20
2023.07.13
17:38
Forrás
Pannon RTV
A kilencedik alkalommal megszervezett táborban hegedűn, brácsán, nagybőgőn és tamburán is fejleszthetik tudásukat a fiatal vajdasági népzenészek.

A tábor a Halmos Béla Program, a Csoóri Sándor Alap és Magyarkanizsa önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg. Népzenétől hangos Tóthfalu, ugyanis itt gyakorolnak napi nyolc órát a Juhász Népzenei Táborban a fiatalok. A tábor egyébként minden korosztály számára nyitott, az egészen kezdőktől a haladókig.

Kurunci Anna, résztvevő: "Szerintem a hegedű oktatás az nagyon jó, mert az apukám, Kurunci Andor tanít minket és tanulunk csárdást, friss csárdást meg ugrósakat."

Párduc Fanni, résztvevő: "Sok foglalkozás van itt, tamburázunk, aztán uzsonna is lesz meg majd ebéd is."

A táborlakókkal az öt nap alatt 7 zenész foglalkozik. A tamburások egyik oktatója Juhász Gyula.

"Két csapatot csináltunk, vegyesen kezdtük, azután ahogy haladtak, tehát az ügyesebbek megtanulták, akkor őket tettük egy csapatba és megtanultunk három csokrot. Egészen jól kigyakoroltuk most már itt a negyedik napon."

A tábor célja, hogy a fiatalok rövid idő alatt színvonalas és hasznos képzést kapjanak.

Juhász Gábor, szervező: "Ez egy sűrített kiképzés a gyerekek számára, hiszen naponta hat órát, tehát kétszer három órát és este még különböző foglalkozásokban akár még nyolc órát is muzsikálnak naponta ezek a gyerekek és ez a munka megalapozza az év folyamán a további munkát."

A tábor pénteken gálaműsorral zárul.

Juhász Népzenei Tábor
Tóthfalu
népzene

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 19:44

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.