Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adventi kézműves találkozót tartottak Törökfaluban

2021.12.05
17:03
2021.12.05
18:07
Forrás
Pannon RTV
Az adventi készülődés jegyében tartottak kézműves találkozót Törökfaluban. Az eseményen az ajándék- és díszkészítés mellett zsíros kenyérrel és házi pálinkával várták a résztvevőket.

A törökfalusi Százszorszép Művelődési Egyesület tagjai harmadik alkalommal szervezték meg a hagyományápoló rendezvényt, amelyhez két éve szervezőként csatlakozott a helyi Árvácska Hagyományápoló Civil Szervezet kézimunkacsoportja is.

Csuzdi Judit, az Árvácska Hagyományápoló Civil Szervezet elnöke: „Van 20 tagunk, de ebből fele kézimunkázik, a többi pedig besegít, amibe tud. Havonta egyszer találkozunk, van egy kézimunkás Rózsa nénink, aki ennek a gerince, csak most nem tudott eljönni. Az utat ő taposta ki és nála szoktunk összejönni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Míg a felnőttek hímeztek, addig a fiatalok kipróbálhatták a nemezelés és a gölöncsérkedés fortélyait. Banyári József nem először próbálkozik a gölöncsérezéssel:  „Már egyszer kipróbáltam egy kavillói táborban. A testvéremnek egy poharat készítek, amibe kását is rakhat, de teát is ihat belőle.”

A mintegy 60 tagot számláló Százszorszép Művelődési Egyesület rendezvényeivel folyamatosan nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hagyományos értékeiket a fiatalabb generációnak is továbbadják – emelte ki Nagy Rózsa, a Százszorszép Művelődési Egyesület elnöke.

„Fontos, mert a közösséget összetartja, egy kicsit a készülődést, a meghittséget belopja mindenkinek a szívébe. Nagyon jó ez, hogy a felnőttek és gyerekek együtt vannak, tanulhatnak a gyermekek a felnőttektől, és ez az egymásra való odafigyelés és a megbecsülés, ami a lényege ennek az egész rendezvénynek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ebéddel záródó rendezvényre Topolyáról, Szenttamásról, Hódegyházáról, Völgypartról és Bogarasról is érkeztek vendégek.

Törökfalu
kézműves foglalkozás
Csuzdi Judit
Nagy Rózsa
Százszorszép Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.