Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adventi kézműves találkozót tartottak Törökfaluban

2021.12.05
17:03
2021.12.05
18:07
Forrás
Pannon RTV
Az adventi készülődés jegyében tartottak kézműves találkozót Törökfaluban. Az eseményen az ajándék- és díszkészítés mellett zsíros kenyérrel és házi pálinkával várták a résztvevőket.

A törökfalusi Százszorszép Művelődési Egyesület tagjai harmadik alkalommal szervezték meg a hagyományápoló rendezvényt, amelyhez két éve szervezőként csatlakozott a helyi Árvácska Hagyományápoló Civil Szervezet kézimunkacsoportja is.

Csuzdi Judit, az Árvácska Hagyományápoló Civil Szervezet elnöke: „Van 20 tagunk, de ebből fele kézimunkázik, a többi pedig besegít, amibe tud. Havonta egyszer találkozunk, van egy kézimunkás Rózsa nénink, aki ennek a gerince, csak most nem tudott eljönni. Az utat ő taposta ki és nála szoktunk összejönni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Míg a felnőttek hímeztek, addig a fiatalok kipróbálhatták a nemezelés és a gölöncsérkedés fortélyait. Banyári József nem először próbálkozik a gölöncsérezéssel:  „Már egyszer kipróbáltam egy kavillói táborban. A testvéremnek egy poharat készítek, amibe kását is rakhat, de teát is ihat belőle.”

A mintegy 60 tagot számláló Százszorszép Művelődési Egyesület rendezvényeivel folyamatosan nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hagyományos értékeiket a fiatalabb generációnak is továbbadják – emelte ki Nagy Rózsa, a Százszorszép Művelődési Egyesület elnöke.

„Fontos, mert a közösséget összetartja, egy kicsit a készülődést, a meghittséget belopja mindenkinek a szívébe. Nagyon jó ez, hogy a felnőttek és gyerekek együtt vannak, tanulhatnak a gyermekek a felnőttektől, és ez az egymásra való odafigyelés és a megbecsülés, ami a lényege ennek az egész rendezvénynek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ebéddel záródó rendezvényre Topolyáról, Szenttamásról, Hódegyházáról, Völgypartról és Bogarasról is érkeztek vendégek.

Törökfalu
kézműves foglalkozás
Csuzdi Judit
Nagy Rózsa
Százszorszép Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 18:55

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Augusztus 13-án, szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű