Ugrás a tartalomra

Adventi kézműves találkozót tartottak Törökfaluban

2021.12.05
17:03
2021.12.05
18:07
Forrás
Pannon RTV
Az adventi készülődés jegyében tartottak kézműves találkozót Törökfaluban. Az eseményen az ajándék- és díszkészítés mellett zsíros kenyérrel és házi pálinkával várták a résztvevőket.

A törökfalusi Százszorszép Művelődési Egyesület tagjai harmadik alkalommal szervezték meg a hagyományápoló rendezvényt, amelyhez két éve szervezőként csatlakozott a helyi Árvácska Hagyományápoló Civil Szervezet kézimunkacsoportja is.

Csuzdi Judit, az Árvácska Hagyományápoló Civil Szervezet elnöke: „Van 20 tagunk, de ebből fele kézimunkázik, a többi pedig besegít, amibe tud. Havonta egyszer találkozunk, van egy kézimunkás Rózsa nénink, aki ennek a gerince, csak most nem tudott eljönni. Az utat ő taposta ki és nála szoktunk összejönni.”

Míg a felnőttek hímeztek, addig a fiatalok kipróbálhatták a nemezelés és a gölöncsérkedés fortélyait. Banyári József nem először próbálkozik a gölöncsérezéssel:  „Már egyszer kipróbáltam egy kavillói táborban. A testvéremnek egy poharat készítek, amibe kását is rakhat, de teát is ihat belőle.”

A mintegy 60 tagot számláló Százszorszép Művelődési Egyesület rendezvényeivel folyamatosan nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hagyományos értékeiket a fiatalabb generációnak is továbbadják – emelte ki Nagy Rózsa, a Százszorszép Művelődési Egyesület elnöke.

„Fontos, mert a közösséget összetartja, egy kicsit a készülődést, a meghittséget belopja mindenkinek a szívébe. Nagyon jó ez, hogy a felnőttek és gyerekek együtt vannak, tanulhatnak a gyermekek a felnőttektől, és ez az egymásra való odafigyelés és a megbecsülés, ami a lényege ennek az egész rendezvénynek.”

Az ebéddel záródó rendezvényre Topolyáról, Szenttamásról, Hódegyházáról, Völgypartról és Bogarasról is érkeztek vendégek.

Törökfalu
kézműves foglalkozás
Csuzdi Judit
Nagy Rózsa
Százszorszép Művelődési Egyesület

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.