Ugrás a tartalomra

Alkotni jó, játszani öröm

2023.07.14
11:16
2023.07.14
15:40
Forrás
Pannon RTV
A kismesterségek megismerése jegyében telt a hét a topolyai Tájházban. A Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományápoló és Néprajzkutató Társulat szervezésében tartottak kézműves tábort a gyerekeknek Alkotni jó, játszani öröm címmel.

A topolyai Tájház diófájának árnyékában serényen szőttek a gyerekek. Asztal, ablakdísz, kispárna, kistáska, sok mindenre használható a megszőtt anyagdarab.

Rind Johanna, táborozó, Budapest: „Szövök, lehet nevezni dísznek is, szőnyegnek. Nagyon jó a hangulat a táborban, mindenki nagyon szeret itt lenni. Most ugye szövünk, de dekupázsoltunk is.”

Egész héten változatos kézműves foglalkozásokat próbálhattak ki a résztvevők a napközi jellegű táborban.

Uglár Annamária, táborozó, Topolya: „Van, aki csinált képkeretet, és mi meg befestettük a szélét zöldre, és beletettünk szalvétát, ragasztottunk bele szalvétát meg agyagból csináltunk egy szívet meg egy kört, és arra tettünk kagylókat.”

Fontos átadni a hagyományainkat, legyen az kézművesség vagy játék, hiszen valamilyen módon ez is építi a személyiségünket - vélik a tábor szervezői.

Fekete Edit, foglalkozásvezető: „Ennek a tábornak az a neve, hogy Alkotni jó, játszani öröm, tehát legfőképpen az alkotással foglalkozunk, ebben a táborban tíz technikával dolgoznak a gyerekek, a célunk az, hogy a kismesterségekbe valamilyen szinten betekintést nyújtsunk a gyerekeknek, kipróbálhassanak egy-egy mozdulatot a legegyszerűbb technikákkal, hogy sikerélményük legyen.”

A foglalkozások mellett hagyományos játékokkal is játszhattak a gyerekek, mint az ugrálókötelezés, karikadobás vagy buborékfújás.

Topolya
Gyerektábor
tájház

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.