Ugrás a tartalomra

Alkotó könyvtárosaink

2023.11.07
19:00
2023.11.07
19:51
Forrás
Pannon RTV
Alkotó könyvtárosaink címmel tartottak multimediális előadást és kiállítást a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében.

Az esten olyan, az intézményben tevékenykedő munkatársakat, kollégákat méltattak, mint például Lovas Ildikó, Lévay Endre, Slavko Matković vagy Katarina Čeliković. Az esemény a Szabadkai Városi Könyvtár Helytörténeti esték című programsorozat utolsó előtti kiállítása. A multimediális összeállítás és a kiállítás szerzői a Szabadkai Városi Könyvtár munkatársai, Ivona Vojnić Hajduk, Bognár Irén és Pálfi Anita voltak.

Pálfi Anita, a Szabadkai Városi Könyvtár helytörténeti osztályának könyvtárosa: „Nagy jelentőségű kulturális örökséget reprezentálunk, ugyanis a könyvtári hivatásnak a szakmája a jelenkor társadalmában sajnos gyakran feledésbe merül, és a mi feladatunk, könyvtárosok feladata az, hogy ezt újra népszerűsítsük, íróink által. Többek között olyan íróknak a munkáját jelenítjük meg, mint például Lovas Ildikó, Lévay Endre, Slavko Matković vagy Katarina Čeliković, akik a könyvtárunk munkatársai voltak. Az érdeklődők a kiállítást december első hetéig tekinthetik meg intézményünk katalógustermében.”

Alkotó könyvtárosaink
kiállítás
előadás
multimediális
Szabadkai Városi Könyvtár
olvasóterem
Lovas Ildikó
Lévay Endre
Slavko Matković
Katarina Čeliković
Helytörténeti esték
Ivona Vojnić Hajduk
Bognár Irén
Pálfi Anita

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.