Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Amatőr festők kiállítása az adai Szarvas Gábor Könyvtárban

2022.05.26
11:36
2022.05.26
16:57
Forrás
Pannon RTV
Akril, akvarell, olaj és üveg festészet, ezekkel a technikákkal készültek a kiállított művek.

A megnyitót az adai Bartók Béla alapfokú zeneiskola szólóénekeseinek rövid fellépése tette színesebbé. A kiállítást péntekig látogathatják.

Koncz Éva, kiállító: „Ezek a témák teljesen szabadon jöttek. Általában tájképek, amit a legtöbbet szeretek festeni. Édesapám is ugye a Tisza-partot, a kompot, az ilyen motívumokat szerette lefesteni. Anyukám, hát az egy érdekes technika, üvegre és képeslapokra fest. Ennek külön megvan a technikája.”

Ada
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.