Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Animációs- és koncertfilmet tervez a Juhász zenekar

2021.12.20
14:04
2021.12.20
17:04
Forrás
Pannon RTV
Animációs filmeket és koncertfilmet tervez készíteni a Juhász zenekar a közeljövőben. A zenekar vezetője elmondta, a járvány ellenére számos koncerten, turnén vehettek rész ebben az évben, és több technikai eszközt is sikerült beszerezniük.

Sikeres évet zárhat a Juhász zenekar a világjárvány ellenére. Tavasszal készítették el a Tudom én már című gyerekeknek szóló lemezüket, amelyet Vajdaság-szerte több mint tíz helyszínen mutattak be. A gyerekek nagy örömmel fogadták a dalokból összeálló meséket. A fellépéseken készült videófelvételekből egy koncertfilmet, illetve turnéfilmet terveznek készíteni.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „A lemezről készülnek majd kis animációs filmek is, amelyek a különböző számokat mutatják majd be videó formában, animáció formában. Tehát ez egy rajzfilmszerű dolog lesz, ahol a Juhász zenekarnak a zenéje fog szólni, és rajfilm formájában megelevenednek ezek a figurák, amelyeket Szalay Attila grafikus rajzolt le még a borítóra.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Eszközbeszerzés szempontjából is fontos volt az elmúlt időszak a zenekar számára. Tavaly a magyar kormány támogatásával egy kisbuszt tudtak vásárolni, ami már idén nagyban segítette a munkájukat, hiszen sokat turnéztak Magyarországon, Erdélyben és Vajdaság-szerte.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Meg tudtuk újítani a technikai parkunkat is, hiszen mikrofonokat vásárolhattunk. A vonóshangszerekre csíptetős mikrofonokat tudtunk vásárolni, illetve drótnélküli énekmikrofont, és hangszermikrofont is, amelyek jelenleg a csúcskategóriát képviselik ebben a műfajban, a koncert műfajban.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A jövő évre nézve is komoly tervei vannak a Juhász zenekarnak. A legközelebbiek az említett videók és animációs filmek elkészítése, valamint februárban a Vajdasági Népzenei Találkozó megszervezése.

Juhász zenekar
Juhász zenekar
Juhász zenekar
Tudom én már
Tudom én már...
Juhász Gábor
Juhász Gábor
Juhász Gábor
Juhász Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 10:01

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű