Ugrás a tartalomra

Animációs- és koncertfilmet tervez a Juhász zenekar

2021.12.20
14:04
2023.01.20
10:48
Forrás
Pannon RTV
Animációs filmeket és koncertfilmet tervez készíteni a Juhász zenekar a közeljövőben. A zenekar vezetője elmondta, a járvány ellenére számos koncerten, turnén vehettek rész ebben az évben, és több technikai eszközt is sikerült beszerezniük.

Sikeres évet zárhat a Juhász zenekar a világjárvány ellenére. Tavasszal készítették el a Tudom én már című gyerekeknek szóló lemezüket, amelyet Vajdaság-szerte több mint tíz helyszínen mutattak be. A gyerekek nagy örömmel fogadták a dalokból összeálló meséket. A fellépéseken készült videófelvételekből egy koncertfilmet, illetve turnéfilmet terveznek készíteni.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „A lemezről készülnek majd kis animációs filmek is, amelyek a különböző számokat mutatják majd be videó formában, animáció formában. Tehát ez egy rajzfilmszerű dolog lesz, ahol a Juhász zenekarnak a zenéje fog szólni, és rajzfilm formájában megelevenednek ezek a figurák, amelyeket Szalai Attila grafikus rajzolt le még a borítóra.”

Eszközbeszerzés szempontjából is fontos volt az elmúlt időszak a zenekar számára. Tavaly a magyar kormány támogatásával egy kisbuszt tudtak vásárolni, ami már idén nagyban segítette a munkájukat, hiszen sokat turnéztak Magyarországon, Erdélyben és Vajdaság-szerte.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Meg tudtuk újítani a technikai parkunkat is, hiszen mikrofonokat vásárolhattunk. A vonóshangszerekre csíptetős mikrofonokat tudtunk vásárolni, illetve drótnélküli énekmikrofont, és hangszermikrofont is, amelyek jelenleg a csúcskategóriát képviselik ebben a műfajban, a koncert műfajban.”

A jövő évre nézve is komoly tervei vannak a Juhász zenekarnak. A legközelebbiek az említett videók és animációs filmek elkészítése, valamint februárban a Vajdasági Népzenei Találkozó megszervezése.

Juhász zenekar
Juhász zenekar
Juhász zenekar
Tudom én már
Tudom én már...
Juhász Gábor
Juhász Gábor
Juhász Gábor
Juhász Gábor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.