Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Animációs- és koncertfilmet tervez a Juhász zenekar

2021.12.20
14:04
2021.12.20
17:04
Forrás
Pannon RTV
Animációs filmeket és koncertfilmet tervez készíteni a Juhász zenekar a közeljövőben. A zenekar vezetője elmondta, a járvány ellenére számos koncerten, turnén vehettek rész ebben az évben, és több technikai eszközt is sikerült beszerezniük.

Sikeres évet zárhat a Juhász zenekar a világjárvány ellenére. Tavasszal készítették el a Tudom én már című gyerekeknek szóló lemezüket, amelyet Vajdaság-szerte több mint tíz helyszínen mutattak be. A gyerekek nagy örömmel fogadták a dalokból összeálló meséket. A fellépéseken készült videófelvételekből egy koncertfilmet, illetve turnéfilmet terveznek készíteni.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „A lemezről készülnek majd kis animációs filmek is, amelyek a különböző számokat mutatják majd be videó formában, animáció formában. Tehát ez egy rajzfilmszerű dolog lesz, ahol a Juhász zenekarnak a zenéje fog szólni, és rajfilm formájában megelevenednek ezek a figurák, amelyeket Szalay Attila grafikus rajzolt le még a borítóra.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Eszközbeszerzés szempontjából is fontos volt az elmúlt időszak a zenekar számára. Tavaly a magyar kormány támogatásával egy kisbuszt tudtak vásárolni, ami már idén nagyban segítette a munkájukat, hiszen sokat turnéztak Magyarországon, Erdélyben és Vajdaság-szerte.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Meg tudtuk újítani a technikai parkunkat is, hiszen mikrofonokat vásárolhattunk. A vonóshangszerekre csíptetős mikrofonokat tudtunk vásárolni, illetve drótnélküli énekmikrofont, és hangszermikrofont is, amelyek jelenleg a csúcskategóriát képviselik ebben a műfajban, a koncert műfajban.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A jövő évre nézve is komoly tervei vannak a Juhász zenekarnak. A legközelebbiek az említett videók és animációs filmek elkészítése, valamint februárban a Vajdasági Népzenei Találkozó megszervezése.

Juhász zenekar
Juhász zenekar
Juhász zenekar
Tudom én már
Tudom én már...
Juhász Gábor
Juhász Gábor
Juhász Gábor
Juhász Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.