Ugrás a tartalomra

Aranytoll életműdíjat kapott Léphaft Pál

2021.06.30
15:50
2021.06.30
17:50
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége a magyar sajtó napja alkalmából még tavaly tüntette ki a vajdasági karikaturistát és újságírót, de a járványhelyzet miatt a díjat csak ma adták át.

Léphaft Pált a rangos elismerésre, amit több évtizedes kiemelkedő alkotói tevékenységéért érdemelt ki, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete terjesztette fel.

Léphaft Pál, karikaturista: „Úgy látszik, hogy nem vagyok jó karikaturista, mert be sem zártak, meg sem vertek, autó sem ütött el. Ezt viccnek is vehetnénk, de ezt én nagyon komolyan mondtam, mert a karikatúra egy olyan hagyományos műfaj, amelyik a hagyományt tisztelve mindig kitágítja a hagyományos határait, és mindig ott áll terpeszállásban egy határon. Ezért nem tartozik sem a hagyományosak, sem az újak közé, hanem köztük kell, hogy megmaradjon, ami nagyon nehéz. Azért nagyon nehéz, mert a kassza kulcsa mindig vagy az újítóknál, vagy a hagyományőrzőknél van, ezért az, aki a kettő között van, annak fölkopik az álla.”

Léphaft Pál
Aranytoll-díj
aranytoll

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.