Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Aranytoll életműdíjat kapott Léphaft Pál

2021.06.30
15:50
2021.06.30
17:50
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége a magyar sajtó napja alkalmából még tavaly tüntette ki a vajdasági karikaturistát és újságírót, de a járványhelyzet miatt a díjat csak ma adták át.

Léphaft Pált a rangos elismerésre, amit több évtizedes kiemelkedő alkotói tevékenységéért érdemelt ki, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete terjesztette fel.

Pannon RTV

Léphaft Pál, karikaturista: „Úgy látszik, hogy nem vagyok jó karikaturista, mert be sem zártak, meg sem vertek, autó sem ütött el. Ezt viccnek is vehetnénk, de ezt én nagyon komolyan mondtam, mert a karikatúra egy olyan hagyományos műfaj, amelyik a hagyományt tisztelve mindig kitágítja a hagyományos határait, és mindig ott áll terpeszállásban egy határon. Ezért nem tartozik sem a hagyományosak, sem az újak közé, hanem köztük kell, hogy megmaradjon, ami nagyon nehéz. Azért nagyon nehéz, mert a kassza kulcsa mindig vagy az újítóknál, vagy a hagyományőrzőknél van, ezért az, aki a kettő között van, annak fölkopik az álla.”

Léphaft Pál
Aranytoll-díj
aranytoll

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű