Ugrás a tartalomra
Margaret Atwood
Tanjug/AP/Alastair Grant

Átadták a Booker-díjat

2019-10-15
11:45
2019-10-15
11:53
Forrás
index.hu
A legrangosabb brit irodalmi elismerést hétfőn este megosztva vette át a kanadai Margaret Atwood és a nigériai-brit Bernardine Evaristo.

A 79 éves Atwood A szolgálólány meséje című regényének folytatásával, a The Testaments című kötettel érdemelte ki a díjat. Bernardine Evaristo nyolcadik regényéért, a Gril, Woman, Other című alkotásért részesült a díjban.

A kitüntetést korábban Nagy-Britannia, Írország és a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség országainak szerzői kaphatták. Ezt 2013-ban eltörölték, azóta már csak az a feltétel, hogy a díjazott művet angolul kell megírni, és a könyvnek meg kell jelennie az Egyesült Királyságban.

Egyesült Királyság
irodalom
könyv
Anglia

Most

21:47, Frissítve: 22:05

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.