Ugrás a tartalomra

Átadták a Booker-díjat

2019.10.15
11:45
2024.03.19
08:36
Forrás
index.hu
A legrangosabb brit irodalmi elismerést hétfőn este megosztva vette át a kanadai Margaret Atwood és a nigériai-brit Bernardine Evaristo.

A 79 éves Atwood A szolgálólány meséje című regényének folytatásával, a The Testaments című kötettel érdemelte ki a díjat. Bernardine Evaristo nyolcadik regényéért, a Gril, Woman, Other című alkotásért részesült a díjban.

A kitüntetést korábban Nagy-Britannia, Írország és a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség országainak szerzői kaphatták. Ezt 2013-ban eltörölték, azóta már csak az a feltétel, hogy a díjazott művet angolul kell megírni, és a könyvnek meg kell jelennie az Egyesült Királyságban.

Egyesült Királyság
irodalom
könyv
Anglia

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.