Ugrás a tartalomra

Átköltöztették a Népkörbe az Interetno esti programjait

2021.08.23
21:41
2021.08.24
16:24
Forrás
Pannon RTV
A kedvezőtlen időjárás miatt változott a helyszín.

Átköltöztették az Interetno Fesztivál esti programjait a barátságtalan idő miatt a Népkör Magyar Művelődési Központba. A délután folyamán még Szabadka főterén kapcsolódtak be a gyerekek az Aranykapu játszóház foglalkozásába.

Hétfő délután megtelt az Aranykapu játszóház. A gyereksereg Békésapáti Zsófia hajdújárási népi játszóházvezetővel gombócokat készített, hiszen a program címe is így hangzott: Kiugrott a gombóc a fazékból... Békésapáti Zsófia, népi játszóházvezető, Hajdújárás: „Van egy kis fazekunk, akkor abban vannak kis nemezgombócok, és igazából úgy kezdjük a foglalkozást, hogy a dióra ránemezelik a gyermekek a gyapjút, és akkor így rétegekben haladnak a kész gombóc felé. Először a szilvát nemezeljük ki, utána ezt a kis krumplis tésztarészét, egy kis prézlit is rakunk rá, mint a való életben, csak hát gyapjúból készülnek ezek a gombócok, mivel ez egy nemezelő népi játszóház.”

A játékos gyermekprogramban közreműködött Torok Orsolya népzenész és Szabó Réka mesemondó. A budapesti Paár Julcsi Hangoló, Kerekerdő mesekoncertjére a barátságtalan időjárás miatt már a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban került sor.

„Igazából minden évben visszatérő vendégek vagyunk, hol erre a fesztiválra, hol a Dombos Fesztre, nagyon szeretünk idejönni, igazából mindig olyan meleg vendéglátó szeretet fogad minket” - mondta Paár Julcsi.

A szabadkai Ravnica Tamburazenekar fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepli. Alapító tagjai is már arról álmodtak, hogy egyszer majd nagy fesztiválokon muzsikálnak - mondta Nikola Jaramazović művészeti vezető. „Az Interetno egy ilyen hangulatú fesztivál. Mi pedig, azt hiszem, már negyedik vagy ötödik éve jelen vagyunk az Interetno Fesztiválon, és ez nekünk sokat jelent, különösen most, amikor idén ünnepeljük a jubileumunkat.”

A ráckevei Kéve Néptáncegyüttes is visszatérő fellépő. Budai Gábor, vezető, Kéve Néptáncegyüttes, Ráckeve, Magyarország: „Nagy örömmel látogattunk ide, hiszen régi ismerőseink, barátaink vannak itt Szabadkán, úgyhogy jó velük újra találkozni, és hát nagyon jó itt a közönség, nagyon jók a körülmények, szeretünk ide jönni.”

A Zselic Táncegyüttes a magyarországi Szennáról jött el fellépni. Az erdélyi Bakos zenekar kísérte őket, akik először léptek fel Vajdaságban. „Nagyon jó érzés, már sokat hallottunk a Vajdaságról, meg így egyénenként jártunk is itt már, de így a zenekarral most vagyunk először itt, nagyon jó, meg nagyon tetszik” - mondta Bakos Dániel.

Az Interetno Fesztivál idén ünnepli 20 éves jubileumát.

interetno
fesztivál

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.