Ugrás a tartalomra

Augusztus 21-én kezdődik az Interetno Fesztivál

2023.08.10
16:07
2023.08.10
18:30
Forrás
Pannon RTV
Több mint 500 néptáncos, népzenész és kézműves mutatja be tehetségét Szabadkán. A programokat idén is a város főterén és a Népkörben rendezik meg.

Augusztus 21-e és 26-a között népzenétől és néptánctól lesz hangos Szabadka főtere. Ugyanis a Népkör Magyar Művelődési Központ 22. alkalommal szervezi meg az Interetno Fesztivált Szabadkán. A fesztivál idén is változatos és színes koncertekkel, játszóházas gyermekprogramokkal és gasztronómiai bemutatókkal várja az érdeklődőket.

Az Interetno szervezői mindig nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekprogramokra, ez idén sem lesz lesz másképp. A kézműves foglakozások mellett gyermek koncertek, bábszínház, hangszerbemutató és sok-sok játék várja a legkisebbeket – emelte ki Rumenyákovity Szilvia. A Népkör MMK művelődésszervezője kifejtette: „Az Aranykapu játszóház, amely év közben a Népkör keretében működik, most kiköltözik a város főterére, így ez egy fő helyszíne lesz a fesztiválnak, ahol délután négy órától, egy kültéri játékparkot rendezünk be a gyerekeknek, ahol természetes anyagból készült ügyességi, logikai játékok várják őket.”

Minden évben a magas művészeti színvonalat tartjuk szem előtt - hangsúlyozta Bodrogi Hajnalka, a Népkör Magyar Művelődési Központ ügyvezető igazgatója. Idén az itteni művészek mellett, Észak-Macedóniából, Indiából, Szlovákiából és Magyarországról is érkeznek táncosok.

„25-én vajdasági gyermektánc együttesek, illetve más nemzetiségi gyermektáncegyüttesek mutatkoznak be. Több mint 300 gyermek fog részt venni a színpadon, illetve a nyitóceremónia is egy kicsit más lesz, mint az előző években, hiszen Szabadka három legnevesebb kulturális egyesületének tánckara fog előadást tartani. Ez egy egybefüggő színes, zenés produkció lesz.”

A szervezők szerint az elmúlt évek tapasztalatai alapján több ezer ember látogatott ki mindig a fesztiválra. Sikere pedig abban rejlik, hogy olyan tartalmakat nyújt, amelyek bárki számára kikapcsolódást biztosíthatnak - mondta Bodrogi Béla. A Népkör MMK főtitkára a multikulturalizmus fontosságát hangsúlyozta.

„Nálunk az első fesztiváltól kezdve ez az ami mindig megjelenik. Mindig arra törekszünk, hogy aki eljön a fesztiválra, függetlenül a nemzeti, vallási hovatartozásától, jól tudja érezni magát.”

A nyitóceremónia augusztus 22-én kezdődik, este fél nyolckor. A további programokról egyébként az érdeklődők a fesztivál honlapján, és a rendezvény Facebook-oldalán is olvashatnak.

Interetno Fesztivál
Szabadka
Rumenyákovity Szilvia
Bodrogi Hajnalka
Bodrogi Béla
Népkör Magyar Művelődési Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.