Ugrás a tartalomra

Az olvasó ember ezer életet él

2019.11.23
13:41
2019.11.23
16:15
Forrás
Pannon RTV
Szép olvasásban és szép kiejtésben versenyeztek a Magyarkanizsa községi általános iskolás felsős tagozatos diákok. A rendezvény célja az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, fenntartása.

Szép olvasásban és szép kiejtésben versenyeztek a Magyarkanizsa községi általános iskolás felsős tagozatos diákok a Művészetek Házában.

45 diák jelentkezett, és a kiírás alapján egy szabadon választott szépirodalmi és egy előzetesen megkapott ismerettartalmú szöveget kellett hangsúlyozva felolvasni a versenyzőknek. Cél az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, fenntartása, a felolvasás, mint élmény átadása a hallgatóság felé, a tehetségek felkutatása és a beszédkultúra javítása az általános iskolások körében. A rendezvényt először szervezték meg Magyarkanizsán és a város szülöttének, nyelvészének és kutatójának állít emléket, dr. Papp Györgynek.

Nadrljanski Tornai Erika, szervező, CNESA Oktatási és Művelődési Intézmény: „Dr. Papp György tanár úrra emlékezünk, aki nagyon sokat tett a vajdasági magyarságért, az oktatásért, a kultúráért, és Magyarkanizsán is nagyon sok kezdeményezés, fontos dolog viseli a nevét. A Kanizsai Újságtól kezdve a szociográfiai műhelyek, nagyon sok mindenben otthagyta a keze nyomát és úgy gondoltuk, hogy így tisztelgünk, hiszen idén tíz éve hunyt el a tanár úr.”

Magyarkanizsa
olvasás
Nadrljanski Tornai Erika

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.