Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Az olvasó ember ezer életet él

2019.11.23
13:41
2019.11.23
16:15
Forrás
Pannon RTV
Szép olvasásban és szép kiejtésben versenyeztek a Magyarkanizsa községi általános iskolás felsős tagozatos diákok. A rendezvény célja az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, fenntartása.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szép olvasásban és szép kiejtésben versenyeztek a Magyarkanizsa községi általános iskolás felsős tagozatos diákok a Művészetek Házában.

Pannon RTV/Molnár Ádám

45 diák jelentkezett, és a kiírás alapján egy szabadon választott szépirodalmi és egy előzetesen megkapott ismerettartalmú szöveget kellett hangsúlyozva felolvasni a versenyzőknek. Cél az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, fenntartása, a felolvasás, mint élmény átadása a hallgatóság felé, a tehetségek felkutatása és a beszédkultúra javítása az általános iskolások körében. A rendezvényt először szervezték meg Magyarkanizsán és a város szülöttének, nyelvészének és kutatójának állít emléket, dr. Papp Györgynek.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Nadrljanski Tornai Erika, szervező, CNESA Oktatási és Művelődési Intézmény: „Dr. Papp György tanár úrra emlékezünk, aki nagyon sokat tett a vajdasági magyarságért, az oktatásért, a kultúráért, és Magyarkanizsán is nagyon sok kezdeményezés, fontos dolog viseli a nevét. A Kanizsai Újságtól kezdve a szociográfiai műhelyek, nagyon sok mindenben otthagyta a keze nyomát és úgy gondoltuk, hogy így tisztelgünk, hiszen idén tíz éve hunyt el a tanár úr.”

Pannon RTV/Molnár Ádám
Magyarkanizsa
olvasás
Nadrljanski Tornai Erika

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű