Ugrás a tartalomra

Az ötvenedik KMV (videó)

2017.04.21
04:45
Ötvenedik alkalommal vette kezdetét ma délután a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az óbecsei Városi Színház nagytermében
Ötvenedik alkalommal vette kezdetét ma délután a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az óbecsei Városi Színház nagytermében. A jubileumi rendezvényen az idén több mint 600 diák áll színpadra. A versenyprogram mellett fotó- és plakátkiállítás, valamint régi versenyzők produkciói idézik fel a KMV elmúlt 5 évtizedét. Mosolyt csaltak a nézők arcára az óbecsei Városi Színház előcsarnokában kiállított régi fotók. A kordokumentumok a KMV elmúlt ötven évéről mesélnek. Bata Rózsa 18 éve tanít, azóta a diákjait készíti fel a versenyre. Először ő is versenyzőként járt Óbecsén. „Én azt hiszem, hogy ez az egyetlen egy olyan rendezvény, ahol művészetet is, egyéniséget is, ugyanakkor megmutathatnak valahova való tartozást a diákok.” Az idén több mint 600 diák áll színpadra Óbecsén, közülük több mint negyvenen mind a három napot a városban töltik. Az ötvenedik születésnapját ünneplő KMV számukra több meglepetést is tartogat – ígérte a rendezvényt megnyitó Szilágyi Miklós szervezőbizottsági elnök. „A versenyen belül is meg fognak jelenni egykori diákok, egykori KMV-sek, akik azt reméljük, újra átélik, hogy milyen volt valamikor KMV-snek lenni, mert ugyanúgy zsűri előtt fognak ők is fellépni, és megmutatják azt, hogy ők milyenek voltak a mostani diákoknak.”



Pénteken a beszédművészeti vetélkedő résztvevői és az énekelt versek előadói álltak színpadra, a program szünetében pedig sor került a KMV képzőművészeti tárlatának a megnyitójára. Oláh Dóra, a képzőművészeti vetélkedő zsűritagja elmondta: az idén is sok munka érkezett be a pályázatra. „Fantasztikus látni, hogy ennyire dolgoznak a gyerekek és ennyire különbözőek. Nem azt látjuk, hogy egy iskolai feladat és mindenki ugyanúgy oldotta meg, ahogy a tanár példálózott az órán, hanem mindenkinek már kialakuló stílusa van.” Szombaton irodalmi vetélkedővel folytatódik a rendezvény, vasárnap délelőtt pedig ünnepi műsor keretében kerül sor a díjak kiosztására és a legjobbak bemutatkozására.
KMV
jubíleum

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.