Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Az újratalálkozás ünnepe volt a KMV Óbecsén

2021.07.04
18:45
2021.07.04
21:32
Forrás
Pannon RTV
Gálaműsorral és díjkiosztóval zárult az óbecsei Városi Színházban a Középiskolások Művészeti Vetélkedője. Az idei döntőn megközelítőleg hetven ifjú vajdasági előadóművész és tollforgató versenyzett.
Pannon RTV/Rácz László

Kiss Judit Ágnes egyik versével lépett az óbecsei Városi Színház színpadára a felsőhegyi Kőrösi Violetta. A Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén versmondásban ő lett a legjobb. A Ronda capriccioso már a harmadik vers, amivel a KMV-n szerepel.

Kőrösi Violetta, Zentai Gimnázium: „Ha találok olyat, ami nagyon megtetszik, amiről érzem, hogy én vagyok, akkor tudom, hogy azt fogom legközelebb vinni valahová. Miért szeretek verselni? Én egészen kicsi gyermekkorom óta ezt csinálom, nekem ez a szenvedélyem.”

A pénteken kezdődött vetélkedő gálaműsorán a legjobb előadóművészek, tollforgatók és slammerek is bemutatkoztak a közönségnek. A csantavéri Radócki Kristóf első versével meg is nyerte a slam poetry kategóriát: „Az volt az első slamem, de egyből megtaláltam benne a szabadságot, mert nagyon szabad a slam, hogy mit csinálsz, így el tudod mondani azt, amit szeretnél és amit érzel.”

Pannon RTV/Rácz László

Tavaly az online térbe kényszerült a vetélkedő, ezért az újratalálkozás és az aktív részvétel ünnepeként jellemezte az elmúlt három napot Oláh Tamás főszervező.

„Jó azt látni, hogy aktív ez a generáció. Valóban aktív, valóban tenni akar, és a szövegeikből is az érződik, hogy foglalkoztatják őket azok az aktuális társadalmi kérdések, amelyek felelős felnőtté teszik majd őket.”

A KMV a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye.

Baráth Gábor Gergely, elnök, Oktatási Bizottság, MNT: „A KMV nemcsak a fiataljaink tehetségkutatására jó lehetőség, hanem az életre is neveli őket, hiszen nagyon sok olyan fiatal, aki anno részt vett a KMV-n, ma a vajdasági magyar művelődési élet szerves része.”

A gálaműsoron a népművészeti vetélkedő legjobbjai is felléptek, és levetítették a Garai Bálint és Verebes György által jegyzett Eux című nyertes kisfilmet is. A program végén a dobogósok és a különdíjasok átvehették az elismeréseket.

KMV
Óbecse

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.