Ugrás a tartalomra

Az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad évadzárója (videó)

2017.06.12
08:38
Évadzáró bemutatót tartott az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad
Évadzáró bemutatót tartott az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad. A társulat középső csoportja Lázár Ervin: A kisfiú meg az oroszlánok regénye alapján íródott darabot, A kislány és az oroszlánok - at vitte színre. A tini szereplők teljes mértékkel beleélték magukat a mesébe, hiszen a mindennapokban is hasonló helyzetekkel találkoznak. Hatalmas vastapssal jutalmazta a közönség a Diákszínpad évadzáró műsorát. A kisgyerekeknek szóló meseváltozatot a tini színinövendékek ügyesen, és kitartó, hónapokon át tartó munkával vitték színre. Sokuknak ez volt az első nagy szerepe. Pinjuh Anna és Barna-Sára Dávid. diakszinpad_ujvidek1 Pinjuh Anna, Újvidék: „Építészeti hivatalban dolgozok, komolynak kell lennem, de azért önmagamban, a szívemben még gyerek vagyok, és őrültet játszok, ezért bejött nekem.” Barna-Sára Dávid, Tiszakálmánfalva: „Ez volt életem eddigi legnehezebb szerepe ebben a Diákszínpadban, mivel ez egy nehezebb szerep a Bruckner Szigfrid, hiszen ez egy őrült oroszlán, akit kicsit nehezebb eljátszani.” diakszinpad_ujvidek2 Szilviát, a főszereplőt Bakos Donatella szenttamási diáklány alakította. Számára nagy kihívást jelentett az oroszlánynő szerepébe bújni, mivel alig egy éve tagja a társulatnak. „Nagyon örülök, hogy a főszerepet kaptam, mondhatnám, hogy hozzám illik, mert tudtam úgy kezelni, mintha az én helyzetem lett volna, hogy úgy élek a valóságban is, úgy tudtam kezelni. ” Lázár Ervin: A kisfiú meg az oroszlánok című meséje a 7-8 éves korosztálynak szól. A rendező elsősorban az érzelmekre alapozva írta át a darabot a tini korosztály számára.



Jankovics Andrea, rendező, Újvidéki Színház: „Tini korban főleg ezek vannak: anya-apa viszonyok, szülő – gyerek viszonyok, különböző rokonsági viszonyok, a barátság, a szeretet, a kollegialitás, a sorstársak, és mindezeknek a szeretete, ezt szerettük volna megmutatni, hogy mennyire állunk ki egymásért.” diakszinpad_ujvidek2 21. évadát zárta a Színes Szilánkok Diákszínpad. Több generáció bontogatta szárnyait a társulatban. A fejlődést a közönség minden alkalommal vastapssal jutalmazza. Figura Terézia, vezető, Színes Szilánkok Diákszínpad, Újvidék: „Ez az elismerő taps nagyon sokat jelent, mert főként a szülőktől és a mi kollégáinktól jött, akik szintén eljöttek megnézni a bemutatót, ez visszatükrözi mindazokat a kérdőjeleket és a kérdőjelekre a válaszokat, amiket mi szerettünk volna megkapni a munkafolyamatban.” diakszinpad_ujvidek5 A Diákszínpad ez évi darabjait ősztől repertoárra tűzi az Újvidéki Színház.
Újvidék
Figura Terézia
Színes Szilánkok Diákszínpad
Jankovics Andrea

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.