Ugrás a tartalomra

Bemutató a Szabadkai Népszínházban

2023.10.20
08:50
2023.10.20
16:15
Forrás
Pannon RTV
A Ki tudja, látsz-e még? című előadás öt évvel ezelőtt jött létre független produkcióként, most pedig főnixmadárként a Szabadkai Népszínház színpadán születik újjá.

Ma mutatja be a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Karády Katalinról szóló új előadását. Karády a háborús szórakoztatóipar dívája volt. Színésznő, aki a mennyet és a poklot megjárva ember maradt az embertelenségben.

A Ki tudja látsz -e még? egy monodráma, ahol a színésznek másfél órán át folyamatosan jelen kell lennie, elmesélnie a történetet és előadnia a jól ismert Karády-dalokat. Kalmár Zsuzsa azt mondja, ha a színész össze tud olvadni azzal, amit csinál, az fantasztikus, és ebben az előadásban ez jó párszor megtörténik vele. „Én ezt az előadást soha nem engedtem igazán el. Nem tudtam elengedni. Úgy éreztem, hogy ebben még van nekem dolgom. Lehet, hogy ennek az öt évnek el kellet ahhoz múlnia, hogy ezek a szövegek, ezek az érzésekés gondolatok, amik akkor őt ott kínozták, ezek bennem megérjenek olyan szintre, hogy most elő tudjam venni és jól megforgatni magamban a kést.”

Brestyánszki Boros Rozi azt mondja, bár ő írta a darabot és öt éve együtt lélegzett az előadással, mostanra nézővé vált, és nagy élmény számára új színben, új árnyalatokat látni az előadásban. „Nagyon szeretem ebben a térben egészen más hangulata van. Ezzel nem akarom lebecsülni azt, amilyen terekben játszottuk eddig az előadást, a bemutatója a Népkörben volt, és általában kávéházi körülményeket kerestünk neki, hiszen a Karády történet is kávéházban játszódik, viszont az előadás díszlettel és fénnyel gazdagabb lett, kapott egy plusz dimenziót.”

A zongorista, aki jelenlétével és zongorajátékával végigkíséri a színésznőt, Ifj.Kucsera Géza.

Szabadkai Népszínház
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Karády Katalin

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.