Ugrás a tartalomra
pillanatkép a darabból
Pannon RTV

Bemutató a Zentai Magyar Kamaraszínházban

2018-05-16
10:12
2018-05-16
17:26
Forrás
Pannon RTV
Ma este mutatja be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az estiK című előadást Mezei Kinga rendezésében. A nyolcszereplős darab a színház hatodik bemutatója ebben az évadban.

Kosztolányi Dezső Esti Kornél című novellaciklusát Góli Kornélia dramaturg állította színpadra, a főpróbát kedden tartották.

pillanatkép a darabból

Balázs Áron először dolgozik együtt a Zentai Magyar Kamaraszínház társulatával. A színész szerint az alkotócsapatnak kihívást jelentett Kosztolányi Dezső művének színpadra adaptálása. „Regénytöredékek és novellák lettek összeollózva, végül is az lett dramatizálva. Színpadra helyezve. Párbeszédek lettek alakítva belőle. Rengeteget dolgoztunk, alakítottunk, kerestük a helyzeteket.”

Kosztolányi Dezső novellaciklusát Góli Kornélia dramaturg adaptálta színpadra. „Ezek a novellák egy az egyben dramatizálhatóak. A történet fele dialógusszerű. A legizgalmasabb részek pedig azok, amik az író fejében, a szereplők fejében zajlanak, a belső monológok, amik elhangzanak.”

A Zentai Magyar Kamaraszínház 2017-es 2018-as évadában ez a hatodik bemutatott darab, mondta Wischer Johann a színházi igazgatója. Hozzátette, Mezei Kinga legutóbb két éve dolgozott együtt a társulattal: „Kinga mint pedagógus is megállja a helyét, és mint rendező is, és mint barát is. Ebből kifolyólag Góli Kornéliával együtt készítettek egy olyan szöveget, amellyel úgynevezett műhelymunkát lehetett végezni.”

A zentai magyar kamaraszínházban az évadban még két bemutató várható.

Zenta
Magyar Kamaraszínház
estiK
Kosztolányi Dezső
bemutató
Góli Kornélia

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.