Ugrás a tartalomra
pillanatkép a darabból
Pannon RTV

Bemutató a Zentai Magyar Kamaraszínházban

2018-05-16
10:12
2018-05-16
17:26
Forrás
Pannon RTV
Ma este mutatja be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az estiK című előadást Mezei Kinga rendezésében. A nyolcszereplős darab a színház hatodik bemutatója ebben az évadban.

Kosztolányi Dezső Esti Kornél című novellaciklusát Góli Kornélia dramaturg állította színpadra, a főpróbát kedden tartották.

pillanatkép a darabból

Balázs Áron először dolgozik együtt a Zentai Magyar Kamaraszínház társulatával. A színész szerint az alkotócsapatnak kihívást jelentett Kosztolányi Dezső művének színpadra adaptálása. „Regénytöredékek és novellák lettek összeollózva, végül is az lett dramatizálva. Színpadra helyezve. Párbeszédek lettek alakítva belőle. Rengeteget dolgoztunk, alakítottunk, kerestük a helyzeteket.”

Kosztolányi Dezső novellaciklusát Góli Kornélia dramaturg adaptálta színpadra. „Ezek a novellák egy az egyben dramatizálhatóak. A történet fele dialógusszerű. A legizgalmasabb részek pedig azok, amik az író fejében, a szereplők fejében zajlanak, a belső monológok, amik elhangzanak.”

A Zentai Magyar Kamaraszínház 2017-es 2018-as évadában ez a hatodik bemutatott darab, mondta Wischer Johann a színházi igazgatója. Hozzátette, Mezei Kinga legutóbb két éve dolgozott együtt a társulattal: „Kinga mint pedagógus is megállja a helyét, és mint rendező is, és mint barát is. Ebből kifolyólag Góli Kornéliával együtt készítettek egy olyan szöveget, amellyel úgynevezett műhelymunkát lehetett végezni.”

A zentai magyar kamaraszínházban az évadban még két bemutató várható.

Zenta
Magyar Kamaraszínház
estiK
Kosztolányi Dezső
bemutató
Góli Kornélia

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.