Ugrás a tartalomra

Bemutató a Zentai Magyar Kamaraszínházban

2018.05.16
10:12
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Ma este mutatja be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az estiK című előadást Mezei Kinga rendezésében. A nyolcszereplős darab a színház hatodik bemutatója ebben az évadban.

Kosztolányi Dezső Esti Kornél című novellaciklusát Góli Kornélia dramaturg állította színpadra, a főpróbát kedden tartották.

Balázs Áron először dolgozik együtt a Zentai Magyar Kamaraszínház társulatával. A színész szerint az alkotócsapatnak kihívást jelentett Kosztolányi Dezső művének színpadra adaptálása. „Regénytöredékek és novellák lettek összeollózva, végül is az lett dramatizálva. Színpadra helyezve. Párbeszédek lettek alakítva belőle. Rengeteget dolgoztunk, alakítottunk, kerestük a helyzeteket.”

Kosztolányi Dezső novellaciklusát Góli Kornélia dramaturg adaptálta színpadra. „Ezek a novellák egy az egyben dramatizálhatóak. A történet fele dialógusszerű. A legizgalmasabb részek pedig azok, amik az író fejében, a szereplők fejében zajlanak, a belső monológok, amik elhangzanak.”

A Zentai Magyar Kamaraszínház 2017-es 2018-as évadában ez a hatodik bemutatott darab, mondta Wischer Johann a színházi igazgatója. Hozzátette, Mezei Kinga legutóbb két éve dolgozott együtt a társulattal: „Kinga mint pedagógus is megállja a helyét, és mint rendező is, és mint barát is. Ebből kifolyólag Góli Kornéliával együtt készítettek egy olyan szöveget, amellyel úgynevezett műhelymunkát lehetett végezni.”

A zentai magyar kamaraszínházban az évadban még két bemutató várható.

Zenta
Magyar Kamaraszínház
estiK
Kosztolányi Dezső
bemutató
Góli Kornélia

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.