Ugrás a tartalomra
pillanatkép a darabból
Pannon RTV

Bemutató a Zentai Magyar Kamaraszínházban

2018-05-16
10:12
2018-05-16
17:26
Forrás
Pannon RTV
Ma este mutatja be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az estiK című előadást Mezei Kinga rendezésében. A nyolcszereplős darab a színház hatodik bemutatója ebben az évadban.

Kosztolányi Dezső Esti Kornél című novellaciklusát Góli Kornélia dramaturg állította színpadra, a főpróbát kedden tartották.

pillanatkép a darabból

Balázs Áron először dolgozik együtt a Zentai Magyar Kamaraszínház társulatával. A színész szerint az alkotócsapatnak kihívást jelentett Kosztolányi Dezső művének színpadra adaptálása. „Regénytöredékek és novellák lettek összeollózva, végül is az lett dramatizálva. Színpadra helyezve. Párbeszédek lettek alakítva belőle. Rengeteget dolgoztunk, alakítottunk, kerestük a helyzeteket.”

Kosztolányi Dezső novellaciklusát Góli Kornélia dramaturg adaptálta színpadra. „Ezek a novellák egy az egyben dramatizálhatóak. A történet fele dialógusszerű. A legizgalmasabb részek pedig azok, amik az író fejében, a szereplők fejében zajlanak, a belső monológok, amik elhangzanak.”

A Zentai Magyar Kamaraszínház 2017-es 2018-as évadában ez a hatodik bemutatott darab, mondta Wischer Johann a színházi igazgatója. Hozzátette, Mezei Kinga legutóbb két éve dolgozott együtt a társulattal: „Kinga mint pedagógus is megállja a helyét, és mint rendező is, és mint barát is. Ebből kifolyólag Góli Kornéliával együtt készítettek egy olyan szöveget, amellyel úgynevezett műhelymunkát lehetett végezni.”

A zentai magyar kamaraszínházban az évadban még két bemutató várható.

Zenta
Magyar Kamaraszínház
estiK
Kosztolányi Dezső
bemutató
Góli Kornélia

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.