Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bemutatták az Oreszteia-trilógiát Szabadkán

2019-03-15
07:51
2019-03-15
18:59
Forrás
Pannon RTV
Az Oreszteia-trilógiát állította színpadra tegnap este Szőcs Artúr a Szabadkai Népszínházban.

A görög tragédia családgyilkosságot mesél el, Devecseri Gábor veretes szövegfordításához maga a rendező írt vendégszövegeket. A magyar társulat színészeit Kovács Dániel öltöztette csupa nejlonba, és a szintén nejlon díszleteket is ő tervezte. A magyarországi rendező először dolgozott a társulattal.

Szőcs Artúr, rendező: „Nagyon nagy vállalkozás az, hogy nem egy görög tragédiát állítottunk színpadra, hanem hármat. Ez egy trilógia. Tulajdonképpen magyar nyelvterületen ez az első próbálkozás, úgyhogy a színháztörténet majd remélem valahol felidézi azt, hogy a szabadkai társulat játszotta először ezt így egyben.”

Oreszteia
Szabadkai Népszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű