Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Szabadságharc című előadást Bácskossuthfalván

2018.10.03
07:53
2018.10.03
17:44
Forrás
Pannon RTV
Bácskossuthfalván is bemutatták a Szabadságharc című előadást kedden este. Az Arany János és Petőfi Sándor barátságát körüljáró színdarabot Kálló Béla és Tóth Péter Lóránt adták elő.

Az esten köszöntőt mondott Kisimre Szerda Anna, a Magyar Összefogás jelöltje is.

Az előadás a két költő barátságának két évét járja körül, levelezéseik alapján. Tóth Péter Lóránt és Kálló Béla az 1848-as szabadságharc témáját Arany János és Petőfi Sándor életén keresztül mutatják be. Kálló Béla, a Magyar Összefogás jelöltje, aki egyben a darab rendezője és egyik szereplője is elmondta, a mai kor embere is sokat tanulhat a két költőtől.

Kálló Béla, jelölt, Magyar Összefogás: „Petőfiről azt kell tudni, hogy vakmerően menetelt a halálába. Nagyon sokszor hívta vissza Arany a családjához, hogy forduljon vissza, gondolja meg magát, de ő folyamatosan azt mondta, hogy Bem mellett a helye, és ment ki a csatatérre. Volt benne egy olyan elszántság, egy olyan hazaszeretet, ami a mai emberből már hiányzik.”

Kisimre Szerda Anna, a Magyar Összefogás jelöltje elmondta, amennyiben mandátumhoz jut, egyebek között a magyar kultúra ápolását helyezi majd előtérbe.

Kisimre Szerda Anna, jelölt, Magyar Összefogás: „Én ugye néptáncpedagógus vagyok, és néptáncos gyerekekkel és felnőttekkel találkozom nap mint nap. Nagyon sokat vagyok emberek között, és az ő érdekeiket szeretném képviselni.”

A jelöltek arra buzdították a bácskossuthfalviakat is, hogy iratkozzanak fel a külön választói névjegyzékre, és november 4-én szavazzanak a szerbiai nemzeti tanácsi választáson.

Bácskossuthfalva
szabadságharc
Kisimre Szerda Anna
Magyar Összefogás

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.