Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Bicskei Zoltán: Mára már kivesztek a költői filmek

2020-01-26
09:30
2020-01-26
14:47
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes keretek között mutatták be Bicskei Zoltán Láttam című kisjátékfilmjét a zentai Művelődési Ház kamaratermében. A mű lehetőséget ad a nézőnek, hogy a saját szemszögéből értelmezze a filmet.

Ahogyan a rendező fogalmazott, mára már kivesztek a költői filmek, a képi fantáziára épülő filmköltemények. Elmondta, szerinte gyakorlatilag megszűnőben van napjainkban a film, mint művészet: „Középiskolás kamasz koromban is ilyen filmeket csináltam, csináltunk többen is. Abban az időben ez természetes volt, hogy kisvárosban, amatőr kamerákkal, mindenki a saját kis etűdjét, kis költeményét képileg megcsinálta. Ma már nincs képi látásmód, eredeti képi látásmód, erre céloztam az előbb, ezért a filmek teljesen sablonosak, egyhangúak, ugyanolyanok. Ötlettel próbálnak variálni, ötleteket próbálnak ütköztetni. Ez kevés. Látás, meglátás, rálátás, belső látás, képzelet, ez mind hiány ma.”

kisjátékfilm
Bicskei Zoltán
Zenta
film
filmköltemény

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.