Ugrás a tartalomra

Bicskei Zoltán: Mára már kivesztek a költői filmek

2020.01.26
09:30
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes keretek között mutatták be Bicskei Zoltán Láttam című kisjátékfilmjét a zentai Művelődési Ház kamaratermében. A mű lehetőséget ad a nézőnek, hogy a saját szemszögéből értelmezze a filmet.

Ahogyan a rendező fogalmazott, mára már kivesztek a költői filmek, a képi fantáziára épülő filmköltemények. Elmondta, szerinte gyakorlatilag megszűnőben van napjainkban a film, mint művészet: „Középiskolás kamasz koromban is ilyen filmeket csináltam, csináltunk többen is. Abban az időben ez természetes volt, hogy kisvárosban, amatőr kamerákkal, mindenki a saját kis etűdjét, kis költeményét képileg megcsinálta. Ma már nincs képi látásmód, eredeti képi látásmód, erre céloztam az előbb, ezért a filmek teljesen sablonosak, egyhangúak, ugyanolyanok. Ötlettel próbálnak variálni, ötleteket próbálnak ütköztetni. Ez kevés. Látás, meglátás, rálátás, belső látás, képzelet, ez mind hiány ma.”

kisjátékfilm
Bicskei Zoltán
Zenta
film
filmköltemény

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.