Ugrás a tartalomra

A budapesti BorFolk Zenekar koncertezett Adán

2022.03.20
08:05
2022.03.20
17:25
Forrás
Pannon RTV
A zenés estet a nemrégiben átadott Vadvirág Hagyományápoló Kör székházában tartották meg. Az együttes második lemeze Ez a mámor címmel jelent meg, amelyben Petőfi Sándor folklorizálódott verseit dolgozták fel.

Sok népzenekedvelő gyűlt össze a Vadvirág Hagyományápoló Körben, hogy meghallgassa a budapesti BorFolk Zenekar koncertjét. Az együttes célja az autentikus magyar népzene megőrzése, ezen belül legfőképpen a borral, mulatással, bor mellett való nótázással kapcsolatos népi gyakorlat népszerűsítése. Szűcs Sándor, vezető, BorFolk Zenekar: „Oda-vissza hatás van a népdalszövegeknél, tehát a nép Petőfi énekeit, verseit ráénekelte dallamokra és fordítva is, Petőfi járta az országot és nagyon sok helyen megfordult, nagyon sok népdallal találkozott. Sok időt eltöltött nyilván kocsmákban is, a nép között forgott, és ez az ötlet adott nekünk inspirációt, hogy foglalkozzunk ezzel.”

A Vadvirág Hagyományápoló Kör vezetősége eddig is és a jövőben is arra törekszik, hogy olyan előadókat hívjon meg, akik példaértékűek a közösség számára, ebben az esetben a népzene terén - mondta Resócki Rolland néptáncoktató. „Az idei évben mindenképp szeretnénk megtartani a Tavaszi Fesztivált, végre, a kihagyások után a járvány miatt. Ennek a dátuma június 4-e, amelyre mindenkit szeretettel várunk és invitálunk, valamint a Vadvirág tábort, valamint a további karácsonyi műsort és az évközi programokat.”

Az egyesület tagjai új székházukat igyekeznek olyan tartalmakkal is megtölteni, amelyek nemcsak a népzenét szerető közönségnek érdekesek, hanem mindenki számára kedvelhetők - tette hozzá Resócki Rolland.

BorFolk
Ada
Vadvirág Hagyományápoló Kör
székház
koncert
Resócki Rolland

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.