Ugrás a tartalomra

Camera Asiatica

2021.12.15
19:53
2022.07.01
14:48
Forrás
Pannon RTV
Camera Asiatica címmel nyílt kiállítás a Szabadkai Városi Múzeumban.

Az érdeklődők Vivod Mária újvidéki antropológus Vietnámban készített fotóiból és néprajzi gyűjteményéből láthattak összeállítást. 2015-ben látogatott el Vietnámba, és elsősorban a brú törzset szerette volna megkeresni, a képek többségét ott késztette, a kiállított tárgyak pedig az ország különböző részeiből, különböző etnikai kisebbségektől származnak.

Vivod Mária, antropológus, Újvidék: „Itt van egy gyönyörű hmong szoknya, valójában virág hmong, flower hmong, de én a fekete-fehér verziót választottam, magam sem tudom miért. Talán azért, mert ez a ritkább verziója. Ugyanúgy vannak nagyon szép tárgyak csontokból készült hajfésűk meg hajcsatok. És ugyanúgy van egy nagyon szép csat, ami egyben fegyver is, meg hajdísz is. Az a fekete táj népcsoporthoz tartozik.”

Szabadkai Városi Múzeum
kiállítás
kiállításmegnyitó
kiállítás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.